Slovenija arhiv novic 04.07.2024

Siddharta ostaja brez Tomaža Okrogliča Rousa

RTV Slovenija 04.07.2024
Glasbena skupina Siddharta in njen dolgoletni klaviaturist Tomaž Okroglič Rous sta sporočila, da po mnogih letih skupnega glasbenega ustvarjanja prijateljsko zaključujeta sodelovanje. Kot je Siddharta zapisala v sporočilu za javnost, se klaviaturist… »

Ljubljana: za tatovoma iz trgovine se je zagnal policist, za tistim iz restavracije pa natakar

Dnevnik 04.07.2024
V torek zvečer je natakar stekel za moškim, ki je ženski v restavraciji ukradel torbico, včeraj zjutraj pa je policist, ki ni bil v službi, ujel tatova iz trgovine. Policija je vse tri obravnavala. Okoli enajste ure v torek zvečer je moški v… »

Na kolesarski stezi v Šmarjeti padel in umrl kolesar

RTV Slovenija 04.07.2024
Na kolesarski stezi v Šmarjeti je v ponedeljek popoldne padel 46-letni kolesar. Poškodbe so bile tako hude, da je pozneje v novomeški bolnišnici umrl, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Po prvih ugotovitvah je kolesar vozil po kolesarski… »

Sluzenje morja vir težav za ribiče, turistov še ni prestrašilo

RTV Slovenija 04.07.2024
Junija se je znova pojavilo sluzenje morja, kar je prestrašilo predvsem turistične delavce, ki so si na začetku poletja obetali porast obiska turistov. Odpovedi rezervacij še ni, naravni pojav pa slovenskim ribičem povzroča skoraj popoln izpad… »

Povabljenec Fearnley se je tri ure upiral Đokoviću, Ruusuvuori izločil Cicipasa

RTV Slovenija 04.07.2024
Novak Đoković je v 2. krogu Wimbledona premagal Jacoba Fernleyja s 6:3, 6:4, 5:7 in 7:5. Srb se je na osrednjem igrišču potil kar tri ure. Izpadel je Stafanos Cicipas, s 7:6, 7:6, 3:6 in 6:3 je bil boljši Finec Emil Ruusuvuori. Pred Wimbledonom je… »

ZAKLJUČENA PREISKAVA IZDAJE LAŽNIH DIPLOM: Obtoženih je 15 oseb in šest izobraževalnih ustanov

Regional 04.07.2024
Tožilstvo BiH je vložilo obtožnico proti 21 fizičnim in pravnim osebam zaradi vpletenosti v organizirano kriminalno dejavnost, koruptivna dejanja in nedovoljeno trgovanje z visokošolskimi diplomami. Med obtoženimi so tudi zasebne univerze z območij… »

PODPIS PISMA O NAMERI: Slovenija razmišlja o nakupu francoske oborožitve

Regional 04.07.2024
Vlada se je na današnji seji seznanila z informacijo o nameravanem podpisu pisma o nameri med obrambnima ministrstvoma Slovenije in Francije. S podpisom pisma se bodo začeli vsi potrebni postopki za morebitno nabavo in uvedbo topniških oborožitvenih… »

Dobre in slabe novice po prelomnih volitvah v JAR

Finance.si 04.07.2024
Parlamentarna matematika in nesoglasja med določenimi strankami so Afriški nacionalni kongres k sreči potisnili proti sredinski koaliciji. A volilna udeležba je vse manjša, nova vlada narodne enotnosti pa bo državo v že tako slabem položaju… »

Art Stays na Ptuju: sodobna umetnost se je naselila v najstarejšem slovenskem mestu

RTV Slovenija 04.07.2024
S svojo 22. izdajo, ki nosi naslov Prostor (The Space), bo festival Art Stays znova spojil kulturno dediščino Ptuja in sodobno umetniško produkcijo umetnikov z vseh koncev sveta. Letos sodeluje približno 50 umetnikov iz več kot 20 držav. S… »

Vandalizem v občini Domžale

Domžalec 04.07.2024
V občini Domžale se soočajo z več primeri vandalizma, ki povzroča škodo na javni infrastrukturi. Na sistemu izposoje koles DBajk so bile namerno poškodovane zračnice, košare in zvonci, kar je povzročilo za več kot 1.500 EUR škode. Prav tako je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem