Arhiv novic 09.07.2024

Vozili smo enega najbolj vpadljivih fordov ta hip

Zurnal24 09.07.2024
Ford je bil rangerjem raptorjem, dirkaško izvedbo svojega klenega terenskega poltovornjaka, tako uspešen, da je hkrati z novo generacijo rangerja pripravil tudi novega rangerja raptorja. Na začetku povejmo, da je ford ranger že nekaj časa ključni… »

Na današnji dan: Danilo Zelen

Vipavska 09.07.2024
V Senožečah se je 9. julija 1907 rodil organizator odpora proti fašizmu Danilo Zelen. Od leta 1929 je bil z Albertom Rejcem in Antonom Černačem v ožjem vodstvu narodno revolucionarne organizacije TIGR, formirane v Sloveniji. Posvetil se je… »

S svetnikom na ti: Ljuba moja sveta Pavlina Visintainer!

Vipavska 09.07.2024
Čeprav si prva brazilska svetnica, sva tako rekoč soseda. Kaj pa je tistih nekaj alpskih dolin, ki ležijo med našo Trento in Trentom, od koder so tvoji starši leta 1875 bežali pred revščino in se odpravili iskat boljše življenje. Po rodu Nemci… »

#Intervju Vjekoslav Hederić in Jan Sinčič, gostinca: Poleti ni školjk in morskih sadežev

Dnevnik 09.07.2024
Kuharski mojster Vjekoslav Hederić in somelje Jan Sinčič sta stara znanca gastronomske scene v slovenskem delu Istre. Sedem let sta skupaj delovala v legendarni koprski gostilni Za gradom, zdaj pa imata eno najboljših morskih restavracij pri nas… »

Sevniški Stilles se širi v gradbeništvo

Dnevnik 09.07.2024
Sevniški Stilles, ki s svojim pohištvom opremlja luksuzne hotele po svetu, se širi v gradbeništvo. Pred dnevi je zagnal novo proizvodno linijo za križno lepljene plošče, s katerimi je mogoče stanovanjsko hišo, vključno s streho, postaviti v enem… »

»Uničena največja otroška bolnišnica v Kijevu. Vsi odgovorni bodo morali odgovarjati.«

Mladina 09.07.2024
Iz sveta se vrstijo obsodbe napada na otroško bolnišnico v Kijevu. Iz sveta se danes vrstijo obsodbe ruskega napada na Kijev, med katerim je bila zadeta tudi otroška bolnišnica. Združeni narodi opozarjajo, da so napadi na otroke nesprejemljivi in da… »

»Namen sodobne rekonstruktivne in estetske kirurgije je ustvarjati srečne posameznike«

Mladina 09.07.2024
Kirurg Uroš Ahčan je spregovoril za posebno poletno številko Mladine INTERVJU 2024. Uroš Ahčan je naš vodilni estetski in plastični kirurg. Zaradi prelomnih dosežkov na področju rekonstruktivne kirurgije – na primer kompleksnega posega, v… »

Okoli 50 mestnih uslužbencev se bo selilo

Dnevnik 09.07.2024
Predvidoma letošnjega avgusta naj bi prenovili prostore ob ljubljanski mestni hiši, ki jih je nekoč uporabljal Zgodovinski arhiv Ljubljana. Ko bo prenova končana, bo občina vanje iz palače Kresija preselila okoli 50 uslužbencev iz več občinskih… »

»Tudi ženske imamo pravico do tega, da se imamo v seksu lepo«

Mladina 09.07.2024
Gledališka režiserka Tjaša Črnigoj je spregovorila za posebno poletno številko Mladine INTERVJU 2024. Za gledališko režiserko mlajše generacije Tjašo Črnigoj (1988) je leto 2023 leto nagrad. Je letošnja prejemnica Župančičeve nagrade za… »

»Ljudje opravljajo službe, ki jih ne potrebujemo«

Mladina 09.07.2024
IZJAVA DNEVA. "Več javnih storitev, več prostega časa in boljša delovna mesta, če znova spomnim na knjigo Bulšihti. Ljudje opravljajo službe, ki jih ne potrebujemo. Ne, ker bi jih nadomestila umetna inteligenca, ne potrebujemo finančnega sektorja… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem