Argentina

ZLATA ŽOGA MARADONE GRE NA DRAŽBO: Veliko let je bila pogrešana, saj so mu jo ukradli

Regional pred 9 dnevi
Dražbena hiša Aguttes je potrdila, da bo v Franciji na dražbo postavila zlato žogo legendarnega argentinskega nogometaša Diega Armanda Maradone, ki jo je ta dobil kot priznanje za najboljšega igralca svetovnega prvenstva 1986 v Mehiki. Pri Aguttesu… »

Francija: na dražbo bodo postavili zlato žogo legendarnega Maradone

Dnevnik pred 9 dnevi
Dražbena hiša Aguttes je potrdila, da bo v Franciji na dražbo postavila zlato žogo legendarnega argentinskega nogometaša Diega Armanda Maradone, ki jo je ta dobil kot priznanje za najboljšega igralca svetovnega prvenstva 1986 v Mehiki. Pri Aguttesu… »

César Luis Menotti (1938–2024): Odšel je svetovni prvak, ki je ustvaril Maradono

Dnevnik pred 9 dnevi
Svetovni nogomet je v začetku tedna zapustil eden največjih “šarmerjev” v zgodovini tega športa, trener, ki je reprezentanco Argentine pripeljal do prvega naslova svetovnega prvaka v zgodovini (1978). Gauči pa ga bodo vedno, tudi posmrtno, cenili… »

Argentina zavita v črno, poslovil se je nogometni velikan

Zurnal24 pred 11 dnevi
Preminil je legendarni argentinski selektor Cesar Luis Menotti. Argentinska nogometna zveza (AFA) je sporočila, da je umrl legendarni 85-letni Cesar Luis Menotti, ki je Argentino kot selektor vodil do naslova svetovnega prvaka leta 1978. Nogometni… »

Umrl Cesar Luis Menotti, selektor Argentine ob prvem naslovu svetovnega prvaka

RTV Slovenija pred 12 dnevi
Argentinska nogometna zveza (AFA) je sporočila, da je po daljših zdravstvenih težavah v 86. letu starosti umrl sloviti trener Cesar Luis Menotti, ki je Argentino leta 1978 kot selektor na domačem "mundialu" popeljal do prvega naslova svetovnega… »

Gajserju kvalifikacije in plus šest točk v boju s Pradom

RTV Slovenija pred 12 dnevi
Tim Gajser je dobil kvalifikacije pred dirko svetovnega prvenstva v motokrosu na Portugalskem v elitnem razredu mxgp. S tem je osvojil tudi deset točk v skupnem seštevku. 27-letnik je bil v kvalifikacijah hitrejši od Jeffreyja Herlingsa in Romaina… »

Država v krizi se ukvarja s tem, koliko psov ima predsednik

Delo pred 17 dnevi
Argentinski predsednik pravi, da ima pet kloniranih potomcev prejšnjega psa, a kaže samo štiri. Argentina je spet globoko v eni od gospodarskih kriz, ki velikansko južnoameriško državo ciklično pretresajo od njenega gospodarskega vrhunca pred več… »

Pri 60 letih postala Miss Universe

Dnevnik pred 21 dnevi
Alejandra Marisa Rodriguez je stara 60 let in je nova Miss Universe Buenos Airesa. Novinarka in pravnica je osvojila naziv najlepše ženske v argentinski prestolnici, s čimer se je uvrstila med kandidatke za Miss Universe Argentine. Ukinili starostno… »

Protesti proti rezom financiranja javnih univerz

Mladina pred 23 dnevi
V Argentini bo šolstvo prejelo okoli 80 odstotkov manj denarja. V argentinski prestolnici Buenos Aires pa tudi nekaj drugih mestih se je v torek na ulice zgrnilo na deset tisoče ljudi, ki so protestirali proti rezom v financiranje javnih univerz v… »

Film tedna: Naj se ples začne

RTV Slovenija pred 23 dnevi
Komična drama in film ceste. In tango. Veliko tanga. Ples kot ozadje in motor treh glavnih junakov, ki iščejo skrivnost. Carlos je Argentinec, ki živi v Španiji, in nekdanji plesalec tanga. Nekega dne prejme klic svojega mladostnega prijatelja… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem