Italija

Italija ne želi biti v schengenskem območju s Slovenijo

Zurnal24 pred 11 dnevi
Naši zahodni sosedi so nas zaprosili za začasno prekinitev schengenskega sporazuma. Kot razlog za začasno prekinitev schengenskega sporazuma je italijanski zunanji minister Antonio Tajani navedel, da bi se lahko med prebežniki z Bližnjega vzhoda, ki… »

NIČ VEČ ZAČASEN UKREP? Italija zahteva prekinitev schengenskega sporazuma s Slovenijo

Regional pred 11 dnevi
Italijanski zunanji minister Antonio Tajani je 4. maja na odru kongresa SVP v Meranu povedal, da je Italija zahtevala prekinitev schengenskega sporazuma s Slovenijo zaradi nevarnosti infiltracije teroristov med begunce, ki prihajajo iz Bližnjega vhoda… »

Pogačarjev nesojeni izzivalec: "Sem najbolj neumen tip na dirki!"

Zurnal24 pred 11 dnevi
Avstralski kolesar je sprejel veliko tveganje, ko je poskušal v drugi etapi dirke po Italiji slediti Tadeju Pogačarju. Slovenski kolesar Tadej Pogačar je upravičil vlogo favorita na drugi preizkušnji dirke po Italiji od San Francesca al Campa do… »

Rožnati Pogačar preveril noge tekmecev, to je razlog

Zurnal24 pred 11 dnevi
Vodilni kolesar na dirki po Italiji Tadej Pogačar si je želel v drugi etapi privoziti nekaj prednosti in se odeti v rožnato majico pred prihajajočimi mirnejšimi dnevi. Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) bo kot vodilni v… »

Uvodni načrt in sanje uresničene – zaokrožen trojček in "maglia rosa"

RTV Slovenija pred 11 dnevi
Tadej Pogačar se je izkazal za Nostradamusa. V prvi etapi ga je v Torinu res nekdo presenetil, zato pa na Oropi ni bilo dvoma, kdo je najmočnejši med najmočnejšimi. Kaj sledi zdaj in kdo so glavni izzivalci slovenskega šampiona? Razburljiv in… »

Oblekel rožnato majico in uresničil svoje sanje

Dnevnik pred 12 dnevi
Kolesar Tadej Pogačar je potreboval vsega dve etapi, da je na dirki po Italiji oblekel rožnato majico vodilnega. Počena prednja zračnica kolesa pred zaključnim vzponom in izgubljenih 30 sekund ga ni vrglo iz tira. Preostala trojica Slovencev je bila… »

Pogačar brez števca poslušal svoje srce in oblekel rožnato majico

RTV Slovenija pred 12 dnevi
Po dinamičnem ogrevanju je bila na Dirki po Italiji že drugi dan na sporedu prva gorska etapa. Tadej Pogačar je moral ob vznožju zadnjega vzpona zaradi predrte gume menjati kolo, 4 km pred ciljem pa napadel in zmagal. Zasledovalci so zaostali 27… »

Novinarji Rai nočejo biti vladno trobilo

Delo pred 12 dnevi
Očitki, da Georgia Meloni duši radijske in televizijske postaje najpomembnejše informativne mreže v državi. V nadaljevanju preberite: V Italiji od petih zjutraj do jutri ob petih stavkajo novinarji največje in najpomembnejše italijanske… »

Tadeja Pogačarja čaka dolga rožnata pot do Rima

Delo pred 12 dnevi
Slovenski kolesarski as je v 2. etapi popravil spodrsljaj iz Torina in dopolnil svojo zbirko zmag na velikih dirkah. V nadaljevanju preberite: Tadeju Pogačarju (UAE) je v zaključku uvodne etape Gira v Torinu, v kateri je zasedel 3. mesto, pobegnila… »

Kolesarjenje na parmski pršut in parmezan

Delo pred 12 dnevi
Nenavaden, a sila prijeten je bil občutek, ko smo bili nekaj dni pred začetkom Gira sredi Italije obkroženi z rumeno in ne z rožnato barvo. V nadaljevanju preberite: »Pridita v Parmo, zabavno bo,« je naju z Miroslavom povabil stari italijanski… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem