Italija

Pred Pogačarjem naporne počitnice v Italiji

Delo pred 10 dnevi
Vse je nared za še eno slovensko slavje na dirki po Italiji. Tudi sezona 2024 po sledeh Merckxa in Hinaulta. V nadaljevanju preberite: Sezone spomladanskih klasik je konec, a se kolesarski cirkus vrti naprej z nezmanjšano hitrostjo. Danes se bo začela… »

Staroselci z južne poloble v ospredju beneškega bienala

Dnevnik pred 10 dnevi
Na podelitvi nagrad 60. beneškega bienala sodobne umetnosti sta slavili Avstralija in Nova Zelandija – prva z nacionalnim paviljonom o zgodovini aboriginov, druga z umetniško instalacijo o kompleksnem življenju Maorov. Na enem najuglednejših… »

Inter z zmago na mestnem derbiju osvojil jubilejni 20. "scudetto"

RTV Slovenija pred 10 dnevi
Nogometaši Interja so v velikem slogu osvojili jubilejni 20. "scudetto". V 33. krogu Serie A so na mestnem derbiju na San Siru premagali Milan z 2:1. Črno-modri imajo pet krogov pred koncem neulovljivih 17 točk naskoka. Inter je po Juventusu postal… »

V Romandiji v vlogi favoritov UAE-jev dvojec Ayuso-Yates

RTV Slovenija pred 11 dnevi
V torek se bo začela Dirka po Romandiji, tradicionalna generalka za Dirko po Italiji. Tadeja Pogačarja ne bo na startu, bosta pa nastopila Jan Tratnik (Visma), ki ga vse bolj povezujejo z Boro Hansgrohejem, in Matevž Govekar (Bahrain Victorious)… »

V ITALIJI ARETIRANIH 13 ZAPORNIŠKIH PAZNIKOV: Mladoletnike naj bi mučili in poškodovali, tudi ena obtožba poskusa spolnega…

Regional pred 11 dnevi
Italijanska policija je danes aretirala 13 zaporniških paznikov, osumljenih nasilja nad zaporniki v centru za pridržanje mladoletnikov v Milanu. Med kaznivimi dejanji, ki jih preiskujejo, so domnevno mučenje, povzročitve telesne poškodbe in en primer… »

PIANTEDOSI OCENJUJE, DA SE JE NADZOR NA MEJI S SLOVENIJO IZKAZAL ZA USPEŠNEGA: Do kdaj bo trajal?

Regional pred 11 dnevi
Nadzor, ki ga je Italija uvedla na meji s Slovenijo na občutljivi migrantski poti, se je izkazal za uspešnega, je v pogovoru za italijanski časnik Il Messaggero dejal italijanski notranji minister Matteo Piantedosi. Dodal je, da si Italija skupaj s… »

Grozljivo: pitbula raztrgala enoletnega fantka

Necenzurirano pred 11 dnevi
Na območju Salerna na jugu Italije se je v ponedeljek zjutraj pripetila strašna tragedija. Zgodilo se je na dvorišču hiše v vasi Eboli. Pitbula sta bila spuščena na dvorišču, ko so se okoli 8. ure odprla hišna vrata. Na dvorišče sta stopila 13… »

PITBULA POKONČALA 15-MESEČNEGA MALČKA: Otroka sta iztrgala iz materinega naročja in ga do smrti pogrizla

Regional pred 11 dnevi
V kraju Campolongo blizu mesta Salerno na jugu Italije sta dva pitbul terierja davi pokončala 15-mesečnega otroka, so sporočile lokalne oblasti. Po prvih informacijah sta psa malčka iztrgala iz materinega naročja in ga do smrti pogrizla, poročanje… »

Italija: Pitbula do smrti pogrizla 13-mesečnega otroka, poškodovana tudi mati

Dnevnik pred 11 dnevi
Malčka je mama nosila v naročju, po besedah ​​župana sta lastnika psa družinska prijatelja. Zgodilo se je v občini Eboli južno od Neaplja. Poškodovana je bila tudi mati, ki je poskušala obvarovati otroka pred napadom. Kot piše La Repubblica… »

Je RAI cenzuriral protifašizem?

RTV Slovenija pred 12 dnevi
Italijansko javnost je razburila precej očitna cenzura tudi v Sloveniji cenjenega pisatelja Antonia Scuratija. V soboto bi moral nastopiti v večerni oddaji javne televizije, toda vodstvo RAI-ja je njegov nastop odpovedalo. Najverjetnejši razlog: poziv… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem