Koronavirus

Je res konec "kitajskega čudeža"?

SiolNET 04.10.2023
Razpad gradbenega sektorja, neuspeh nove svilne poti, brezposelnost mladih, nevzdržen javni dolg občin ... Spremljamo konec kitajskega gospodarskega čudeža ali gre le še za zadnje ostanke težav, ki jih je Kitajski prinesel odločen boj s… »

Okužb s koronavirusom vse več, infektologi zaskrbljeni pred novo sezono

RTV Slovenija 04.10.2023
V zadnjih tednih število obolelih s covidom-19 narašča, kar je po začetku šolskega leta pričakovano. Infektologe vseeno skrbi, da bi bile v prihodnjih mesecih zaradi različnih respiratornih obolenj bolnišnice preobremenjene. V Zdravstvenem domu… »

Nobelovo nagrajenko s klicem zmotili med predavanjem

Delo 03.10.2023
Nobelovo nagrado za fiziko so dobili Pierre Agostini, Ferenc Krausz in Anne L’Huillier. Kraljeva švedska akademija znanosti je razglasila letošnje Nobelove nagrajence za fiziko. Dobili so jo: francoski znanstvenik Pierre Agostini… »

Vedno več pozitivnih na koronavirus

SiolNET 02.10.2023
Ministrstvo za zdravje je prejšnji teden zdravstvene domove na podlagi priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) z dopisom pozvalo, naj ponovno vzpostavijo cepilne centre za cepljenje proti bolezni covid-19. Cepivo, ki je prilagojeno… »

NIJZ priporoča kroničnim bolnikom cepljenje proti novi različici koronavirusa, cepivo je že na voljo

RTV Slovenija 30.09.2023
Na NIJZ-ju so pripravili priporočila za cepljenje proti covidu-19 za jesen 2023. V Slovenijo je že prispelo posodobljeno cepivo proti covidu-19 proizvajalca Pfizer-BioNTech, ki je prilagojeno podrazličici koronavirusne različice omikron XBB.1.5. Na… »

Gostinec obupano išče natakarja, plača 11 tisoč evrov

Zurnal24 26.09.2023
V Nemčiji primanjkuje več kot 66.000 kuharjev, kuhinjskih pomočnikov, natakarjev in drugega strežnega osebja. 11.000 tisoč evrov na mesec bi lahko zaslužil kuhar ali natakar, ki bi dobil službo v restavraciji v kraju Soderstorf (Spodnja Saška) v… »

Novo cepivo prihaja tudi k nam, cepljenje se bo začelo v prvem tednu oktobra

Zurnal24 25.09.2023
Povečanje prisotnosti SARS-CoV-2 je zaznati tudi v odpadnih vodah na posameznih čistilnih napravah. Tovrstno preverjanje pomeni natančnejšo in bolj celostno sliko okuženih, saj zajame tudi asimptomatike in netestirane. Medtem ko se pandemija mnogim… »

Sodba mladeničema, ki sta "zaradi mask" brutalno pretepla voznika avtobusa

Necenzurirano 22.09.2023
»Naj zgnijeta v zaporu. Ubila sta mojega moža, ubila sta očeta treh hčera. 5. julija 2020 sta uničila moje življenje,« je po zanjo ne dovolj strogi sodbi povedala žena pokojnega voznika avtobusa. V mračnem obdobju epidemije koronavirusa je bilo… »

Fafangla ocenili z enico, razburjen tudi Janša

Zurnal24 22.09.2023
Strokovni direktor NIJZ Fafanglovo delo med koronavirusom ocenil z najnižjo možno oceno. Mario Fafangel, ki je do februarja letos vodil Posvetovalno skupino za spremljanje koronavirusa, je na družbenem omrežju X razkril, da je strokovni direktor NIJZ… »

Mario Fafangel prejel najnižjo mogočo oceno

SiolNET 22.09.2023
Ivan Eržen, strokovni direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), je delo epidemiologa Maria Fafangela v času vodenja posvetovalne skupine za spremljanje koronavirusa pri NIJZ ocenil z najnižjo mogočo oceno. V letnem ocenjevalnem… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem