Koronavirus

Bodite pozorni pri naročanju, ni namreč vseeno, kdaj pišemo zdravniku

Necenzurirano 25.10.2023
Novomeščanka je morala v ambulanto še enkrat poslati elektronsko pošto, saj je prejšnje sporočilo poslala zunaj ordinacijskega časa. Direktorici ZD Novo mesto Alenki Simonič se takšna praksa ne zdi sporna, zdravstveni inšpektorat meni nasprotno… »

Nova zamera: William spet jezen na Meghan

Zurnal24 18.10.2023
Že od samega začetka je bil proti tej ljubezni. Spor med Williamom in Harryjem naj bi se prvič zaostril po tem, ko je mlajši od bratov svoji družini predstavil ločeno ameriško igralko Meghan Markle in naznanil, da se bo z njo poročil. Willu se je… »

Trgovski velikan napovedal nižje cene

SiolNET 13.10.2023
"Pred nami so naporna leta z gospodarskega vidika in na to se moramo pripraviti. Obrestne mere povzročajo težave našim strankam, zato moramo znižati cene," je izpostavil direktor trgovskega dela Ikee Jesper Brodin. Švedski trgovec s pohištvom Ikea… »

Je bil to najhujši petek, 13., v zgodovini Slovenije?

SiolNET 12.10.2023
Petek, 13., naj bi bil dan, ki prinaša nesrečo, dan, ko je pred prečkanjem ceste pametno trikrat pogledati v levo in desno ter nato za vsak slučaj še navzgor. Gre za koledarsko vraževerje z zgodovinskimi koreninami, ki ga je predvsem na Zahodu v… »

Na onkološkem inštitutu ob porastu okužb omejili obiske, začenja se cepljenje z novim cepivom

RTV Slovenija 10.10.2023
Na Onkološkem inštitutu Ljubljana so ob povečanju števila okužb s koronavirusom omejili obiske na vseh svojih oddelkih. V zdravstvenih domovih se medtem začenja tako sezonsko cepljenje proti gripi kot cepljenje s posodobljenimi cepivi proti covidu… »

Omejitev obiskov na Onkološkem inštitutu Ljubljana

Delo 10.10.2023
Onkološki inštitut Ljubljana je zaradi povečanja števila potrjenih okužb s koronavirusom z današnjim dnem omejil obiske na vseh bolnišničnih oddelkih. Bolnike lahko naenkrat obišče le ena zdrava oseba. Obiskovalec si mora obvezno razkužiti roke… »

Severna Koreja tvega hude sankcije

Zurnal24 09.10.2023
Severna Koreja na azijskih igrah v Hangzhouju ni upoštevala prepovedi izobešanja zastave, zaradi česar ji grozijo sankcije Svetovne protidopinške organizacije (Wada). Severnokorejske oblasti bodo dovolile vnovičen prihod delavcev Svetovne… »

(Nedeljski dnevnik) Dojenčki in otroci so glavna tarča virusa

Dnevnik 08.10.2023
Respiratorni sincicijski virus se hitro prenaša, sorojenci novorojenčka naj raje ostanejo doma V tem času so že začeli krožiti različni virusi, najpogosteje med otroki, a se pojavljajo tudi pri starejših. Trenutno je kar veliko koronavirusa, v… »

Pediater opozarja, začenja se, bolni otroci naj ostanejo doma

Zurnal24 05.10.2023
Pediatri opažajo porast števila okužb zgornjih dihal s sezonskimi virusi pri otrocih, zaznavajo tudi posamezne primere okužb spodnjih dihal, kot sta bronhiolitis in poslabšanje astme. Pediatri opažajo porast števila okužb zgornjih dihal s… »

Vse več okužb s sezonskimi virusi

Dnevnik 05.10.2023
Pediatri opažajo porast števila okužb zgornjih dihal s sezonskimi virusi pri otrocih, večina pa ima blažje simptome, je za STA povedal pediater in predsednik sekcije za primarno pediatrijo Denis Baš. Med otroki kroži tudi koronavirus, zaenkrat pa… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem