Koronavirus

Kljub občutnemu porastu okužb za zdaj malo hospitalizacij zaradi covida-19

RTV Slovenija 09.09.2023
Število okuženih z novim koronavirusom narašča, a s tem povezanih hospitalizacij ni veliko. Skozi leta epidemije in cepljenja so si namreč ljudje zgradili imunost, zato infektologinja Bojana Beović ne pričakuje večjega števila hudo bolnih. Večja… »

Porast okužb s covidom na Goriškem

Zurnal24 06.09.2023
Priporočila glede cepljenja bodo v kratkem posodobljena. Podatki (Nacionalnega inštituta za javno zdravje) NIJZ ne kažejo večjega porasta okužb, vendar je treba upoštevati, da testiranje na covid-19 poteka v zelo omejenem obsegu. Tudi trendi okužb… »

Nova dognanja o pričakovanem jesenskem valu covida-19. Kaj nas čaka?

Zurnal24 05.09.2023
Raziskavi sta pokazali, da razvpita nova različica koronavirusa ne bo tako nevarna. Dve ekipi ameriških znanstvenikov sta opravili raziskavo o protitelesih za covid-19. Testirali so cepljene osebe in tiste, ki so preboleli koronavirus, da bi ugotovili… »

Evropska komisija odobrila posodobljeno različico cepiva Pfizer proti covidu-19

RTV Slovenija 01.09.2023
Evropska komisija je odobrila prilagojeno cepivo proti covidu-19 podjetja Pfizer-BioNTech, ki je namenjeno zaščiti pred podrazličico novega koronavirusa omikron XBB.1.5. Posodobljeno različico cepiva je že v sredo odobrila Evropska agencija za… »

Covid-19: Evropska komisija odobrila novo cepivo

Zurnal24 01.09.2023
Primerno je tako za odrasle kot tudi za otroke od šestega meseca starosti. Evropska komisija je danes odobrila prilagojeno cepivo proti covidu-19 podjetja Pfizer-BioNTech, ki je namenjeno zaščiti pred podrazličico novega koronavirusa omikron XBB.1.5… »

Posodobljeno cepivo pri nas v drugi polovici septembra

Delo 01.09.2023
Podatki iz sredine avgusta že kažejo na povečan delež pozitivnih testov v več kot polovici evropskih držav, tudi pri nas. Ameriški center za nadzor širjenja nalezljivih bolezni (CDC) je ob pojavu ene najnovejših različic koronavirusa (imenujejo… »

Koronski denar za zaprto picerijo je namenil za nakup ranča in alpak

Necenzurirano 01.09.2023
Gre za eno večjih kazni v ZDA zaradi goljufije pri prejemu državne pomoči v času koronavirusa. 59-letni Dana McIntrye je marca 2020 kot lastnik picerije Rasta Pasta Pizzeria v Beverlyu v ameriški zvezni državi Massachusetts zaradi težav pri… »

»Virus še ni opravil z nami«

Mladina 01.09.2023
Virologinja Isabella Eckerle o koronavirusni jeseni, novih zvijačah virusa SARS-CoV-2 in podcenjeni nevarnosti zaradi farm živali, ki jih gojijo za krzno. Nemška medicinska strokovnjakinja, 42-letna Isabella Eckerle, raziskuje v centru za nove virusne… »

Pojavil se je eris, novi sev koronavirusa

Gorenjski glas 27.08.2023
Med poletnimi počitnicami se je pojavil novi sev koronavirusa, t. i. eris. V Sloveniji je do zdaj zaznanih malo primerov, a je tudi obseg testiranj zelo omejen. »Ne glede na to, da se poroča o novi različici, ki naj bi bila nekoliko bolj nalezljiva… »

Roglič in Vingegaard govorita o pomoči

SiolNET 25.08.2023
Spektakel na španskih tleh se bo začel s sobotnim večernim ekipnim kronometrom po ulicah Barcelone, vse oči pa so uprte v številne favorite, ki imajo vsak svoje načrte. V taboru Jumbo-Visme Primož Roglič in Jonas Vingegaard poudarjata, da bosta… »

Novice dneva »

ZaLUŠTajte si paradižnik LUŠT

Dnevnik pred dvema urama

Transformacija droga

Dnevnik pred dvema urama
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem