Kovin

V tleh preveč težkih kovin

Gorenjski glas 24.01.2024
Kmetijska inšpekcija je v desetih vzorcih tal, odvzetih na najožjih vodovarstvenih območjih, ugotovila presežene vrednosti težkih kovin. Kranj – Inšpekcija za kmetijstvo je lani jeseni na najožjih vodovarstvenih območjih, na katerih velja… »

ANALIZA VODE RAZKRILA: Onesnaženje namakalnih kanalov Rižane z naftnimi derivati, povečane so tudi vrednosti kovin

Regional 15.01.2024
Iz 2TDK so na naše vztrajanje poslali rezultate laboratorijske analize vode po decembrskem onesnaženju reke Rižane, ki razkriva prisotnost naftnih derivatov in povečano prisotnost aluminija in železa. V analizi manjkajo nekateri ključni podatki za… »

S Koroške odpeljali ves nevarni mulj

SiolNET 12.01.2024
Prek javnega naročila izbrani izvajalec je danes s Koroške na remediacijo v Avstrijo odpeljal zadnjo količino naplavljenega nevarnega mulja po obstoječi pogodbi, ki je predvidela odvoz 1700 ton mulja. Z aneksom, ki je v pripravi, bodo odpeljali še… »

Kovač: Ni več sistema, ki te pošlje v packarijo ali v fizični napor

Delo 11.01.2024
Zanimanje za kovaštvo med mladimi je oživelo tudi na krilih ameriške televizijske serije Skovano v ognju na programu History. V nadaljevanju preberite: Podobno kot se je s televizijskimi tekmovanji v kuhanju povečalo zanimanje za kuharski poklic, je s… »

Slovenski investitorji vedno pogosteje stavijo na plemenito kovino osmij

Delo 28.12.2023
Dolgo so bili zlato, srebro in platina dobičkonosni v obdobjih gospodarske negotovosti, a časi se spreminjajo. Vašo pozornost si zasluži naložba v osmij. Zlato, srebro in platina so doslej veljali za najprepoznavnejše plemenite kovine, s katerimi… »

Je srebro boljša naložba od zlata?

SiolNET 18.12.2023
Kot je dejala ameriška slepa in gluhonema pisateljic a Helen Keller, "je edino, kar je slabše, kot biti slep, imeti vid in ne videti." Prav nič drugače ni v svetu naložb, kjer pot do usp eha temelji na pozornem spremljanju in analiziranju dogajanja… »

PO ČRVIH V MLINCIH KOVINA V ZDROBU: Ravnatelj OŠ Rače bo zadevo prijavil policiji

Regional 17.12.2023
Pred časom smo poročali o dogodku na OŠ Rače, kjer so učence v mlincih za martinovo šolsko kosilo presenetili črvi. Pred kratkim so v zdrobu našli kovino. Ravnatelj je prepričan, da gre za podtikanje. Novembra letos so nekateri šolarji OŠ Rače… »

Na tovorni ladji v Luki Koper pretep dveh Ukrajincev

SiolNET 15.12.2023
S koprske policijske uprave so sporočili, da sta se v jutranjih urah na tovorni ladji, ki je zasidrana v Luki Koper, sprla in stepla dva državljana Ukrajine, oba pomorščaka na ladji. V pretepu je 35-letnik huje poškodoval 51-letnika, ki so ga po… »

Najprej črvi, zdaj v šolski hrani kovina. Ravnatelj: Zadeva gre na policijo.

SiolNET 15.12.2023
Potem ko so nekatere učence Osnovne šole Rače sredi novembra na krožnikih šolskega kosila v mlincih presenetili črvi, so pred kratkim v šolski hrani v zdrobu našli kovino. Ravnatelj je šokiran in prepričan, da nekdo šoli s takšnim podtikanjem… »

Naložba v osmij zaščiti vaše premoženje

Delo 13.12.2023
Inflacija na evropskih tleh je še vedno visoka, zato vlagatelji iščejo varna zatočišča za svoje premoženje, med katerimi so tudi žlahtne kovine. Osmij je v primerjavi z zlatom med ljudmi manj znana kovina, ki pa je v teh zaostrenih gospodarskih… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem