Kovin

81-letna Anna našla pol stoletja izgubljen poročni prstan

Necenzurirano 22.11.2023
Danes je stara 81 let, a je presrečna, saj je našla prstan, ki ga je izgubila že davnega leta 1964. Gre za poročni prstan, ki ga je nedavno iz zemlje izkopal nek moški, iskalec raznoraznih dragocenosti, sicer pa policist, ki se je čez polje v… »

Nevarna živila na naših policah: za proizvajalce do 32.000 evrov kazni

Necenzurirano 11.11.2023
V zadnjih tednih smo poročali o odpoklicih mandarin, soje, jagod, črnookega fižola in korenja. Pri vseh naštetih pridelkih so ugotovili presežne vrednosti pesticidov, pri korenju pa prisotnost težke kovine, ki je v presežnih vrednostih lahko… »

Triletnike v Mežiški dolini po poplavah pozvali k testiranju na svinec

RTV Slovenija 09.11.2023
Poplave so na Koroškem odplaknile 15 let ukrepov proti vplivom svinca. Starši otrok bi se morali zavedati, da tudi če otrok nima trenutnih zdravstvenih težav, te lahko ob nalaganju nastopijo pozneje v življenju. Zato je testiranje zelo pomembno… »

Izraelci razkrili, kako bodo predori pod Gazo postali smrtonosna past za Hamas

SiolNET 03.11.2023
Izraelski general Jair Golan je pojasnil, kako se bo izraelska vojska spopadla z nevarnostjo, ki nanje preži v Hamasovih predorih pod Gazo. Ko bodo našli vhode v predore, jih bodo zaprli ali pa vanje spustili dim, da bodo hamasovce pribežali na plano… »

Za okoli 1700 ton naplavljenega nevarnega mulja predviden odvoz v tujino

Dnevnik 02.11.2023
Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je objavilo javno naročilo, s katerim išče ponudnika, ki bo s Koroške v tujino odpeljal s težkimi kovinami onesnažen mulj, opredeljen kot nevaren odpadek. Predviden je odvoz okoli 1700 ton mulja. Medtem je… »

Izraelci razvili novo orožje za uničenje Hamasovih predorov #video

SiolNET 30.10.2023
Glavni vojaški cilj izraelske vojske v Gazi je uničenje omrežja predorov, ki ga je Hamas zgradil globoko pod zemljo. Za uničenje med seboj povezanih predorov so Izraelci razvili tudi novo orožje, ki se ga je oprijelo ime penasta oziroma spužvasta… »

Policisti prišli na sled večjemu številu tatov barvnih kovin

Delo 24.10.2023
Policija je ovadila 27 osumljencev. Več jih je že prišlo navzkriž z zakonom, zaposlena sta le dva. V nadaljevanju preberite: Policija je ovadila 27 osumljencev, ki so od lanskega avgusta po Sloveniji kradli večje količine električnih vodnikov ali… »

Kradli so kable in baker

Dnevnik 21.10.2023
Celjski kriminalisti so po več mesecih sklenili obsežno kriminalistično preiskavo, ki jih je privedla do hudodelske združbe, ki ima na vesti najmanj dvajset velikih tatvin. Kazensko so ovadili kar sedemindvajset ljudi, z območja Ljubljane in Novega… »

Baker je ena ključnih surovin

Delo 15.10.2023
Rudarska podjetja že razvijajo tehnologijo, ki se imenuje izpiranje. Baker je tretja najbolj uporabljena kovina na svetu, takoj za železom in aluminijem, in je ena ključnih kovin poleg litija, kobalta in niklja v proizvodnji električnih vozil, baterij… »

V elektronskih odpadkih letno za 9,5 milijarde dolarjev kovin

Dnevnik 14.10.2023
Vrednost ključnih surovin za zeleni prehod, ki se nahajajo v zavrženih ali odsluženih elektronskih napravah, na letni ravni znaša 9,5 milijarde dolarjev, so pred mednarodnim dnevom e-odpadkov, ki ga obeležujemo danes, objavili Združeni narodi (ZN)… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem