Moskva

Zaradi ruskih napadov brez elektrike milijon ljudi. Peskov: Rusija je v Ukrajini v vojnem stanju.

RTV Slovenija 22.03.2024
V enem najsilovitejših obstreljevanj Ukrajine doslej je bila močno poškodovana energetska infrastruktura, brez električne energije je ostalo milijon ljudi. Moskva je medtem zaostrila retoriko, s katero je doslej opisovala svojo ofenzivo v Ukrajini… »

EU bi preprečila Rusiji geopolitično uporabo žita

Delo 22.03.2024
Po trinajstih svežnjih sankcij še z dodatnimi ukrepi proti Moskvi, med drugim z višjimi carinami na pšenico in koruzo. Evropska unija uvaja višje carine na uvoz ruskih in beloruskih žit, oljnih semen in iz njih pridobljenih proizvodov. Ukrep, ki med… »

»Putin potrebuje to vojno«

Mladina 22.03.2024
Karl Schlögel, verjetno najslavnejši nemški zgodovinar, strokovnjak za vzhodno Evropo. Karl Schlögel je v Berlinu, Moskvi in Sankt Peterburgu študiral filozofijo, sociologijo, vzhodnoevropsko zgodovino in slavistiko. Danes 76-letni profesor je do… »

PO POTI DRUGIH EVROPSKIH DRŽAV: Slovenija ruskega diplomata razglasila za nezaželeno osebo

Regional 21.03.2024
Zunanje ministrstvo je danes obvestilo veleposlaništvo Ruske federacije v Sloveniji, da je skladno z 9. členom dunajske konvencije o diplomatskih odnosih za nezaželeno osebo razglasilo ruskega diplomata, ki je opravljal aktivnosti, neskladne z njegovim… »

Polom Srbov v Moskvi, Portugalci brez Ronalda gladko proti Švedski

Delo 21.03.2024
Ruska nogometna reprezentanca je ob prvem opaznem nastopu po suspenzu Uefe in Fife ugnala tekmece Slovenije na EP. Slovenski nogometaši so imeli po remiju z Malto v mislih tudi nastopa njihovih naslednjih tekmecev. Srbija, s katero se bodo pomerili na… »

Putin napovedal obnovo kopenske železniške povezave s Krimom

Dnevnik 19.03.2024
Rusija bo obnovila železniški promet iz Rusije prek zasedenega Donbasa do polotoka Krim, je v ponedeljek ob deseti obletnici priključitve ukrajinskega polotoka sporočil ruski predsednik Vladimir Putin. Na množičnem shodu na Rdečem trgu se je… »

Putin za obnovo kopenske železniške povezave s Krimom

Delo 19.03.2024
Gre za obnovo povezave iz Rostova na Donu do Mariupolja in Berdjanska, dveh donbaških mest, ki jih Rusija zaseda od leta 2022. Rusija bo obnovila železniški promet iz Rusije prek zasedenega Donbasa do polotoka Krim, je v ponedeljek ob deseti obletnici… »

Putin po zmagi napovedal gradnjo železniške povezave od Rusije prek okupirane Ukrajine do Krima

RTV Slovenija 18.03.2024
Ruski predsednik Vladimir Putin je na shodu na Rdečem trgu v Moskvi po nedeljski zmagi na predsedniških volitvah dejal, da se je Krim vrnil v matično pristanišče, zasedeni deli ukrajinskega ozemlja pa so postali del "Nove Rusije". Dan po zagotovitvi… »

»To so bile volitve Putina proti Putinu«

Mladina 18.03.2024
Dolgoletni dopisnik iz Moskve opozarja, da pri tokratnih predsedniških volitvah v Rusiji praktično ni bilo drugega kandidata. Izid ruskih predsedniških volitev, na katerih je z 87-odstotno podporo slavil predsednik Vladimir Putin, je bil že vnaprej… »

Putin na tiskovki po zmagi z novim grozečim sporočilom

Zurnal24 18.03.2024
Ruski predsednik znova grozi. Zahodne države medtem kritične do ruskih predsedniških volitev. Vladimir Putin je na tiskovni konferenci v Moskvi, na kateri je obeležil "zmago na predsedniških volitvah", dejal, da ni mogoče izključiti obsežnega… »

Novice dneva »

Pogačar po silovitem napadu in zmagi tako rekoč odločil Giro

Gorenjski glas pred dvema uramaše 7 povezanih

Motorista zaneslo na nasprotni pas

Dnevnik pred 27 minutamiše 5 povezanih
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem