Moskva

Macron: Skupina, ki stoji za napadom v Moskvi, je skušala več dejanj izvesti tudi v Franciji

RTV Slovenija 25.03.2024
Francoska vlada je zaradi nedavnega napada na koncertno dvorano v bližini Moskve dvignila stopnjo teroristične ogroženosti na najvišjo. Predsednik države Emmanuel Macron pa je dejal, da je skupina iz Moskve skušala več dejanj izvesti tudi v… »

V javnost prišle fotografije napadalcev iz Moskve z izmaličenimi obrazi

Zurnal24 25.03.2024
Število žrtev petkovega terorističnega napada v koncertni dvorani v predmestju Moskve je danes naraslo na 137. Med ubitimi so tudi trije otroci, poročanje ruske tiskovne agencije Tass povzemajo tuje tiskovne agencije. Število ranjenih je medtem… »

Rusi brez milosti: To grozi osumljencem za petkov teroristični napad v Moskvi

Zurnal24 25.03.2024
Rusko sodišče je v nedeljo četverici osumljencev za petkov smrtonosni strelski napad v koncertni dvorani v predmestju Moskve odredilo dvomesečni pripor z možnostjo podaljšanja. Vsi štirje so obtoženi terorizma in jim grozi dosmrtna zaporna kazen… »

Kremelj poskuša napad povezati s Kijevom

Delo 24.03.2024
V Moskvi trdijo, da so prijeti teroristi imeli stike v Ukrajini, kamor so hoteli tudi pobegniti. V Kijevu odločno zavračajo kakršnokoli povezavo z napadom. V nadaljevanju preberite: Včeraj, ko je bil po vsej državi dan žalovanja, so še… »

Število žrtev napada v Moskvi naraslo na 137. Za štiri pridržane odrejen dvomesečni pripor.

RTV Slovenija 24.03.2024
V Rusiji je dan žalovanja za žrtvami petkovega terorističnega napada v koncertni dvorani v predmestju Moskve, v katerem je po podatkih ruskih oblasti umrlo najmanj 137 ljudi. Osumljence za napad so zaslišali, za vse je sodišče odredilo dvomesečni… »

Sožalje in ogorčenje tudi z osovraženega Zahoda

Delo 24.03.2024
Američani so informacije o načrtovanem napadu Islamske države posredovali tudi Kremlju. V nadaljevanju preberite: Ameriško veleposlaništvo v Moskvi je svoje državljane v Rusiji že v začetku marca pozvalo, naj se izogibajo večjih zborovanj s… »

Število žrtev terorističnega napada naraslo

Delo 24.03.2024
Ruske oblasti so v soboto sporočile, da so aretirali 11 ljudi, med njimi štiri domnevne napadalce. Število žrtev petkovega terorističnega napada v koncertni dvorani v predmestju Moskve je danes naraslo na 137. Med ubitimi so tudi trije otroci… »

Zakaj Putin ne omenja Islamske države?

Dnevnik 24.03.2024
Nobenega dvoma ni, da je teroristični napad v petek zvečer izvedla Islamska država. Nenazadnje je za to preko svojih uradnih kanalov prevzela odgovornost. A Kremelj o islamističnih teroristih molči. Očitno hoče krivdo zvaliti na Ukrajino, da bi jo… »

133 smrtnih žrtev napada v Moskvi. Islamska država objavila domnevni posnetek streljanja.

RTV Slovenija 23.03.2024
Število potrjenih žrtev petkovega napada v moskovski koncertni dvorani je naraslo na 133. Predsednik Rusije Vladimir Putin je dejal, da so prijeli vse napadalce, ki da bodo kaznovani. Kijev medtem zanika navedbe o vpletenosti Ukrajine. "Število ljudi… »

Putin: Vsi vpleteni v napad bodo kaznovani

Delo 23.03.2024
V terorističnem napadu je bilo ubitih najmanj 115 ljudi. Osumljenci so imeli stike v Ukrajini in so nameravali tja pobegniti, je dejala ruska varnostna služba. Po streljanju v koncertni dvorani na obrobju Moskve je bilo po najnovejših podatkih ubitih… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem