Moskva

Marija Stepanova: Putin je izgubil pragmatičnost; ni več mafijski kriminalec, le še nori zgodovinar

RTV Slovenija 18.03.2024
"Nočem se omejiti na pisanje poezije o rožicah in metuljčkih," o svoji odločitvi, da zapusti Rusijo, dokler je Putin na oblasti, pove pesnica Marija Stepanova. "Drugega ne bi mogla izdati. Država pa ne bo narekovala stopnje kompleksnosti mojega… »

Moskva: Ukrajina želi z napadi na Rusijo med volitvami pridobiti še več pomoči Zahoda

RTV Slovenija 16.03.2024
Rusija je obtožila Ukrajino, da je okrepila "teroristične dejavnosti" med ruskimi predsedniškimi volitvami, da bi tako pridobila še več pomoči in orožja z Zahoda, potem ko je bilo na rusko ozemlje izvedenih več ukrajinskih napadov. "Očitno je, da… »

Več incidentov na prvi volilni dan v Rusiji: Zlivanje barve v volilne skrinjice in poskusi zažigov

RTV Slovenija 15.03.2024
V Rusiji so se začele predsedniške volitve, ki bodo prvič potekale tri dni in na katerih se pričakuje gladka zmaga 71-letnega predsednika Vladimirja Putina, ki je svoj glas že oddal prek spleta. Prvi volilni dan so poročali o več incidentih na… »

Današnji ruski raketni napad na Odeso terjal najmanj 14 smrtnih žrtev

Necenzurirano 15.03.2024
V ruskem napadu na mesto Odesa na jugu Ukrajine je umrlo 14 ljudi, 46 pa jih je bilo ranjenih, med žrtvami tudi zdravnik in reševalec. Odesa, eno največjih ukrajinskih pristanišč, je že dolgo tarča ruskih napadov, zlasti po tem, ko je Moskva… »

Na grobu upanja

Mladina 15.03.2024
Po pogrebu nasprotnika Kremlja Alekseja Navalnega še vedno na tisoče ljudi prihaja na njegov grob. Postojijo, položijo cvetje in jočejo. Vpogled v drugačno Rusijo. Premične kovinske ograje vendarle ni več, le osamljeni sodelavec narodne garde… »

Rusi trdijo, da se na strani Ukrajine bori pet Slovencev

Delo 14.03.2024
Po podatkih Rusije je na ukrajinsko stran v vojni stopilo največ Poljakov, sledijo Gruzijci, ZDA, Kanada in Združeno kraljestvo. Obrambno ministrstvo v Moskvi je danes navedlo, da je Rusija od začetka »posebne vojaške operacije« v Ukrajini… »

Rusija: V Ukrajino od začetka vojne prispelo pet slovenskih plačancev

Dnevnik 14.03.2024
Rusija je od začetka vojne v Ukrajini eliminirala 5962 tujih plačancev, je danes sporočilo obrambno ministrstvo v Moskvi. Med skupno 13.387 tujci, ki naj bi v zadnjih dveh letih od začetka vojne prispeli v Ukrajino, je domnevno tudi pet Slovencev, je… »

V Ukrajini tudi slovenski plačanci

Zurnal24 14.03.2024
Statistika ruskega obrambnega ministrstva. Rusija je od začetka vojne v Ukrajini eliminirala 5962 tujih plačancev, je danes sporočilo obrambno ministrstvo v Moskvi. Med skupno 13.387 tujci, ki naj bi v zadnjih dveh letih od začetka vojne prispeli v… »

V Ukrajino naj bi od začetka vojne prispelo 5 slovenskih plačancev. MZEZ: Tega ni mogoče preveriti.

RTV Slovenija 14.03.2024
Rusija je od začetka vojne v Ukrajini eliminirala 5962 tujih plačancev, je sporočilo rusko obrambno ministrstvo. Med skupno 13.387 tujci, ki naj bi v zadnjih dveh letih od začetka vojne prispeli v Ukrajino, je domnevno tudi pet Slovencev. Ruska… »

Proukrajinske enote vdrle na rusko ozemlje. Ukrajina izvedla napade z brezpilotniki globoko v Rusiji

RTV Slovenija 12.03.2024
Ukrajina je ponoči izvedla niz napadov z brezpilotnimi letalniki na cilje v Rusiji. Zatem so na območje ruskih pokrajin Belgorod in Kursk vdrle tri proukrajinske skupine, ki jih sestavljajo ruski državljani. Ministrstvo za obrambo v Moskvi je… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem