Slovenija

V športu je prevečkrat poudarek samo na vrhunskih dosežkih

Delo pred 2 dnevoma
V Slovenji se ne zavedamo neprecenljivega bogastva, ki ga imamo v široki paleti športov, s katerimi se ukvarjamo. Na tretjem panelu pod naslovom Slovenija gre na euro in olimpijado sta z moderatorko Mileno Fornazarič razpravljala Matjaž Kek, selektor… »

Aktivno Sonce bruha sevanje (in povzroča polarni sij)

Delo pred 2 dnevoma
Za pestro dogajanje na Soncu je v teh dneh skrbela predvsem gruča peg AR 3664, več kot 15-krat širša od našega planeta. Minuli konec tedna je Sonce poskrbelo za spektakularno predstavo, in to ponoči. Na družbenih omrežjih so deževale fotografije… »

Organizatorji potovanj na Bledu spoznavajo Slovenijo

Delo pred 2 dnevoma
Letos 154 tujih ponudnikov in turističnih agencij, prebujajo se tudi oddaljeni trgi. Slovenske turistične borze, ki jo v organizaciji Slovenske turistične organizacije (STO) med 14. in 16. majem gosti Bled, se je udeležilo več kot 150 tujih… »

Na teh upravnih enotah bodo stavkali vsak dan do preklica

Zurnal24 pred 2 dnevoma
Zaposleni na 34 od 58 upravnih enot od danes dalje stavkajo do izpolnitve zahtev. Še na 15 upravnih enotah ohranjajo stavkovne srede. Ob tem pa v sindikatu državnih organov opozarjajo na pritiske, ki so jih deležni stavkajoči. Sprožili so že… »

Nedeljski dnevnik vabi: Vsi v Terme Čatež!

Dnevnik pred 2 dnevoma
Naj bo letošnji dan mladosti drugačen: preživite ga v dobri družbi, naredite nekaj za svoje zdravje, nato pa se brez slabe vesti prepustite kulinaričnim užitkom. Nedeljski dnevnik namreč v sodelovanju s Smučarsko zvezo Slovenije 25. maja prireja… »

Behin: Enota za gašenje iz zraka je operativna, lahko bo gasila že letos

Delo pred 2 dnevoma
Zadnji dve od štirih letal bosta v Slovenijo prispeli do konca meseca, je napovedal generalni direktor uprave za zaščito in varovanje. Enota za gašenje iz zraka, opremljena z zrakoplovoma air tractor, je operativna in bo lahko že letos ob podpori… »

Bolgarski Black Peak Capital napovedal dodatnih 30 milijonov evrov naložb v slovenska podjetja

RTV Slovenija pred 2 dnevoma
Bolgarski naložbeni sklad Black Peak Capital je po lanski večmilijonski naložbi v ljubljansko biotehnološko podjetje Geneplanet napovedal dodatnih 30 milijonov evrov naložb v slovenska mala in srednje velika podjetja. "Z naložbami v Sloveniji in… »

Razkrito v raju

Gorenjski glas pred 2 dnevoma
Morje, sonce, ljubezen, spletke in skrivnosti v slovenski seriji Skrito v raju so prejšnji teden na zeleno streho ljubljanskega nakupovalnega središča v Šiški privabili množico oboževalcev, in sicer na srečanje z njeno igralsko zasedbo. Prišli so… »

V Novem mestu več samomorov in nesreč zaradi alkohola kot drugod po Sloveniji

Dnevnik pred 2 dnevoma
Na območju Občine Novo Mesto je po podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje več samomorov in nesreč zaradi alkoholiziranosti, kot je slovensko povprečje. Višji je tudi delež bolniških odsotnosti. Po podatkih publikacije Nacionalnega… »

Športniki so prepoznavnost Slovenije nesli po svetu

Delo pred 2 dnevoma
Medijska hiša Delo z današnjo konferenco zaokrožuje poslovno kampanjo Šport 2024. Medijska hiša Delo bo danes večmesečno poslovno kampanjo zaokrožila s poslovno konferenco Športna zavezanost trajnosti. Programski partner konferenčnega dela je… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem