Slovenija

Bruselj napoved rasti Slovenije za letos zvišal, za 2025 pa znižal

Dnevnik pred 2 dnevoma
Evropska komisija je napoved gospodarske rasti Slovenije za letos zvišala z 1,9 na 2,3 odstotka, za leto 2025 pa znižala z 2,7 na 2,6 odstotka. Napoved inflacije je za letos v primerjavi s februarsko oceno znižala na 2,8 odstotka, za prihodnje leto pa… »

Austria Trend Hotel v roke srbskega Agromarketa

Dnevnik pred 2 dnevoma
Družbi Peakside Capital in Generali Investments sta ljubljanski Austria Trend Hotel prodali srbski družbi Agromarket, poroča spletni portal Property Forum. Agromarket je po navedbah Financ v Sloveniji že lastnik Semenarne Ljubljana. Peakside Capital… »

Najpogosteje se uporablja konoplja, pri pridelavi smo celo samooskrbni

Necenzurirano pred 2 dnevoma
18 milijonov evrov so leta 2022 v Sloveniji znašali javni izdatki za programe s področja prepovedanih drog, od preventivnih dejavnosti do zdravljenja odvisnosti, ocenjujejo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ). Po podatkih, ki jih je zbral… »

V Sloveniji na področju babištva prvič odvzeta licenca

RTV Slovenija pred 2 dnevoma
V Sloveniji je bila prvič izrečena najvišja kazen na področju zdravstvene nege in babištva: odvzem licence za opravljanje dejavnosti. Za eno leto so licenco odvzeli babici iz zavoda Pinard. Zavod je izvajal porode na domu. Zbornica zdravstvene in… »

Zadružni dom

RTV Slovenija pred 2 dnevoma
Zadružni domovi so prostori srečevanj godbenikov in gledaliških skupin, so koncertna prizorišča, kinodvorane, razstavni prostori, spremenjeni so v mladinske centre. Pogosto so v zadružnih domovih knjižnice in celo stanovanja. Še vedno v njih… »

Na mednarodnem festivalu malih odrov na Reki slavili tudi slovenski gledališki ustvarjalci

RTV Slovenija pred 2 dnevoma
Nagrado Nenada Šegvića za najboljšo uprizoritev v celoti je prejel Sofoklejev Ojdip, ki ga je podpisal slovenski režiser Vito Taufer, z nagradama za najboljšo scenografijo in oblikovanje svetlobe pa je bila ovenčana igra režiserke Nine Šorak… »

VIDELI JIH BOMO TUDI NA OBALI: V zrak bodo kmalu poletele rumene ptice

Regional pred 2 dnevoma
Enota za gašenje iz zraka, opremljena z zrakoplovoma Air Tractor, je operativna in bo lahko že letos ob podpori vojske in policije gasila iz zraka, je na izjavi za javnost zagotovil generalni direktor uprave za zaščito in reševanje Leon Behin. Zadnji… »

Če bi se vsa podjetja vedla tako, bi šport ostal brez financiranja

Delo pred 2 dnevoma
Nogometna zveza Slovenije se je na javnost obrnila z odprtim pismom, kjer opozarja na prikrito oglaševanje podjetij, ki niso povezana z eurom 2024. Nogometna zveza Slovenije se je na javnost obrnila z odprtim pismom, kjer opozarja na poskuse prikritega… »

Začelo se je, a najbolj buren bo četrtek: Kje bo padlo največ padavin?

Necenzurirano pred 2 dnevoma
Poročali smo že, da je vremenska prognoza za te dni precej klavrna. Zdaj je znanih nekaj več podrobnosti. Na zahodu države so se že dopoldne začeli zbirati oblaki, že popoldne pa bo v znamenju deževja, pri čemer gre predvsem v četrtek in v noči… »

Državni svetniki podprli dopolnjen predlog resolucije o jedrski energiji

RTV Slovenija pred 2 dnevoma
Državni svet je obravnaval in podprl dopolnjen predlog resolucije o dolgoročni miroljubni rabi jedrske energije v Sloveniji. Svetniki so prepričani, da bo resolucija pomembno pripomogla pri pripravi projekta drugi blok nuklearke (JEK 2). Kot so po… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem