Velika Britanija

SVEŽ NAPAD AMERIČANOV NA JEMEN: Novi satelitski posnetki odražajo obsežno uničenje (VIDEO)

Regional 13.01.2024
Satelitski posnetki odražajo obsežno uničenje po svežem napadu na upornike v Jemnu, ki ga je izvedla ameriška vojska. V soboto je vojaški rušilec USS Carney izstrelil rakete Tomahawk na hutijske radarje v Jemnu. Ta napad je nadaljevanje petkovih… »

Tvegan anglo-ameriški napad v Jemnu

Dnevnik 13.01.2024
Američani so ob sodelovanju Britancev v Jemnu napadli vojaške zmogljivosti hutijevcev, ker ti napadajo trgovske ladje v Rdečem morju. A lahko bi šlo za nevarno širitev bližnjevzhodne vojne. Vojna med Izraelom in Hamasom se nevarno širi na Jemen… »

#foto ZDA in Velika Britanija napadle hutije v Jemnu, iz sveta svarila pred dodatno destabilizacijo regije

Dnevnik 12.01.2024
ZDA in Velika Britanija sta v četrtek izvedli napade na cilje v Jemnu, ki so pod nadzorom uporniških hutijev. V napadih je umrlo pet borcev uporniškega gibanja, še šest pa je bilo ranjenih. Hutiji so napovedali, da napadi ne bodo ostali brez… »

ZDA in Britanci bombardirali hutije, ki grozijo: To je največja norost v vaši zgodovini #video

SiolNET 12.01.2024
V ameriških in britanskih napadih na cilje v Jemnu, ki so pod nadzorom uporniških hutijev, je bilo ubitih pet borcev uporniškega gibanja, še šest pa je bilo ranjenih, so danes sporočili hutiji. Dodali so, da njihove oborožene sile ne bodo oklevale… »

Macron podlegel vinarskemu lobiju? Predsednik ne želi podpreti "suhega januarja".

RTV Slovenija 04.01.2024
Na francoskega predsednika Emmanuela Macrona letijo kritike, da se je uklonil vinskemu lobiju, ker ni želel podpreti t. i. "suhega januarja", kampanje za januar brez alkohola. 50 strokovnjakov za zasvojenost je ta teden v odprtem pismu obžalovalo… »

V Varnostnem svetu ZN pozivi h končanju napadov na ladje v Rdečem morju

Delo 04.01.2024
Članice Varnostnega sveta Združenih narodov so v sredo, na prvem uradnem zasedanju letos, pozvale jemenske Hutije, naj nemudoma ustavijo napade na ladje v Rdečem morju in Adenskem zalivu. Opozorile so, da s tem ogrožajo stabilnost regije, svobodo… »

Varnostni svet ZN jemenske Hutije poziva, naj prenehajo napadati ladje v Rdečem morju

SiolNET 04.01.2024
Članice Varnostnega sveta Združenih narodov so v sredo na prvem uradnem zasedanju v letošnjem letu pozvale jemenske Hutije, naj nemudoma prenehajo napadati ladje v Rdečem morju in Adenskem zalivu. Opozorile so, da s tem ogrožajo stabilnost regije… »

Evropo pesti serija močnih neurij, s poplavami, močnim sneženjem in hudim mrazom

SiolNET 03.01.2024
Deli severozahodne Evrope se spopadajo s posledicami zadnjega v nizu atlantskih neurij, ki so na že tako nasičena tla prinesle dež ali sneg, severna Skandinavija pa doživlja izjemno hladno vreme. O nevšečnostih zaradi obilnega dežja in močnega… »

Z oskarjem nagrajeni Ben Kingsley slavi 80 let

Dnevnik 31.12.2023
Na današnji dan pred osmimi desetletji se je rodil angleški igralec Ben Kingsley, ki ga je kariera popeljala od britanske televizijske nadaljevanke prek ugledne kraljeve Shakespearove akademije pa vse do Hollywooda. Skupina The Beatles je britanskega… »

Maduro obsodil prihod britanske mornarice v Gvajano in organiziral vojaške vaje Venezuele

RTV Slovenija 28.12.2023
Venezuelski predsednik Nicolas Maduro je dejal, da napotitev britanske vojaške ladje v vode ob obali Gvajane krši duh sporazuma, ki sta ga državi sklenili za reševanje ozemeljskega spora glede pokrajine Essequibo. Gvajana in Venezuela sta se na… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem