Velika Britanija

Ocenjujemo: Nesrečna bitja

Delo 23.01.2024
Spolna emancipacija, ki je zgolj deklarativno raziskovalna in ki ne naslavlja razredne dimenzije, je pač zgolj varno identitetno igračkanje. V nadaljevanju preberite: Nesrečna bitja Yorgosa Lanthimosa (Velika Britanija, Irska, ZDA, 2023) so tako… »

Parčkanje

Dnevnik 22.01.2024
Henry Ford se je v zgodovino vpisal po več dosežkih. Zagotovo največji je preobrazba rokodelske avtomobilske industrije v učinkovitejšo in finančno ugodnejšo proizvodnjo za tekočim trakom. Zato je skoraj šokanten podatek, da je njegov Ford, ki je… »

Velika Britanija: Zdravstvena drama na dvoru

Dnevnik 20.01.2024
Valižanska princesa Kate ima za seboj uspešno trebušno operacijo, kralj Karel III. pa odhaja prihodnji teden na zdravljenje zaradi razširjene prostate. Vse se enkrat zgodi prvič. Kar trije vodilni člani kraljeve družine bodo do nadaljnjega na… »

Konflikti v svetu so slaba novica

Delo 20.01.2024
Geopolitična tveganja bodo prek dostopnosti in cen energentov pomembno vplivala na gospodarsko aktivnost. V nadaljevanju preberite: Geopolitična tveganja na Bližnjem vzhodu še naprej naraščajo. Napadi Hutijev v Rdečem morju so se okrepili, ZDA in… »

Velika tragedija: Dvoletni deček ob mrtvem očetu umrl od izstradanosti

Necenzurirano 19.01.2024
Iz Združenega kraljestva poročajo o nadvse tragični zgodbi, v središču katere se je znašel komaj dvoletni deček. Ta je zaradi izstradanosti umrl ob svojem mrtvem očetu. Tragedija se je odvila v Skegnessu, obmorskem mestecu na vzhodu Združenega… »

Kraljica Elizabeta je pred smrtjo napisala dve pismi, eno sinu, drugo pa ...

Zurnal24 16.01.2024
Pismi so našli po njeni smrti ... Avtor Robert Hardman je v knjigi "The Making of a King: King Charles III and the Modern Monarchy" razkril, da je kraljica Elizabeta II. tik pred svojo smrtjo 8. septembra 2022 napisala dve zelo osebni pismi. Njeni… »

#foto Burno ustvarjanje mojstra premnogih talentov

Dnevnik 16.01.2024
V zagrebški Galeriji Klovićevi dvori je do 3. marca na ogled doslej največja retrospektivna razstava hrvaškega kiparja Ivana Meštrovića, posvečena tako 140. obletnici njegovega rojstva kot 40. obletnici ustanovitve te galerije. Gre za izjemen… »

O'Sullivan ne popušča

Dnevnik 16.01.2024
Na mastersu v Londonu nov podvig najboljšega igralca snukerja vseh časov. Legendarni igralec snukerja Ronnie O'Sullivan znova premika meje. Potem ko je decembra 48-letni Anglež osmič zmagal na prvenstvu Velike Britanije (30 let po prvi zmagi), je… »

Po vsem svetu številni protesti v podporo Palestini

SiolNET 13.01.2024
V številnih mestih po vsem svetu se je danes zbralo na tisoče ljudi, ki so na različne načine izražali podporo Palestincem, poročajo tuje tiskovne agencije. Protestniki so med drugim pozivali k takojšnji prekinitvi ognja v Gazi, kjer se že skoraj… »

Po 52 letih velika sprememba, na prestol prihaja navadna smrtnica #video

SiolNET 13.01.2024
Danska kraljica Margareta II. je v palači Christiansborg podpisala izjavo o abdikaciji, s katero se je po 52 letih vladanja poslovila od danskega prestola. Kralj in kraljica sta tako postala njen sin Frederik in princesa Mary, sicer navadna smrtnica… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem