Zagreb

Padla odločitev, toliko bo Dubaj plačal za igranje v "jugo" druščini

Zurnal24 19.03.2024
Le en klub je bil proti vključitvi ekipe z Bližnjega Vzhoda. V Zagrebu se je danes nadaljevala skupščina regionalne košarkarske lige ABA, ki se je začela pred tednom dni. Člani lige so z večino glasov sprejeli odločitev, da sprejmejo ponudbo… »

Dubaj za 2,3 milijona evrov na sezono postal član Lige ABA

RTV Slovenija 19.03.2024
Na nadaljevanju skupščine košarkarske Lige ABA v Zagrebu so člani lige z večino glasov sprejeli odločitev, da sprejmejo ponudbo Dubaja za sodelovanje v tekmovanju. Ta bo član druščine vsaj naslednje tri sezone. To je bilo bolj ali manj jasno že… »

Nika Prevc po osvojitvi velikega kristalnega globusa: Dobila je vse, le dvesto metrov ne

Dnevnik 19.03.2024
Neposredno po prihodu iz Zagreba, kamor je ženska reprezentanca A v smučarskih skokih včeraj priletela iz Osla, od koder je imela polet domov po naporni skakalni turneji Raw Air, je Nika Prevc stopila pred slovenske novinarje. Nika Prevc je… »

Na nebu opazili nenavaden meteorološki fenomen

Zurnal24 18.03.2024
Luknje v oblakih nad Zagrebom. Nad jutranjim nebom glavnega mesta Hrvaške so danes zabeležili nenavaden prizor, ki je pritegnil pozornost ljubiteljev meteorologije. Okoli 9.32 so se pojavile neverjetne "luknje v oblakih", znane tudi kot fallstreak… »

Zagreb prihod pomladi proslavlja s festivalom svetlobe

RTV Slovenija 18.03.2024
V Zagrebu se bo v sredo začel šesti festival svetlobe. "Festival svjetla Zagreb" je eden od največjih umetniških dogodkov v hrvaški prestolnici in iz leta v leto še raste. Med 20. in 24. marcem bodo luči zasvetile tudi letos in po besedah… »

Na območju Zagreba evakuirali šolo: Pretreseni učenci bežali skozi okna

Necenzurirano 18.03.2024
Zaradi počene cevi je poplavilo hodnike in učilnice osnovne šole Gustava Krkleca v Novem Zagrebu. Vsi otroci in zaposleni v šoli so dobro, poškodovana so le oblačila in obutev v garderobi. Dopoldne okoli 11.30 zjutraj se je v Osnovni šoli Gustava… »

Umrl je priznani mariborski pediater primarij

Necenzurirano 18.03.2024
Sin Marko Turčin je sporočil žalostno novico, da je v nedeljo, 17. marca, umrl njegov oče ​prim. Zlatan Turčin, dr. med., pediater, nevrolog in pedopsihiater, poroča Večer. Po končanem študiju na Medicinski fakulteti v Zagrebu je Zlatan Turčin… »

Plenković kljub kandidaturi Milanovića prepričan o zmagi HDZ-ja na volitvah

RTV Slovenija 17.03.2024
Hrvaški premier Andrej Plenković je izrazil nezadovoljstvo nad kandidaturo predsednika Zorana Milanovića na parlamentarnih volitvah, a je vseeno prepričan, da bo njegov HDZ znova zmagal. Plenković je pred kongresom vladajočega HDZ-ja v Zagrebu… »

Ni je ljubil, prodajal jo je drugim

Dnevnik 15.03.2024
Zagrebčan je pod pretvezo intimne zveze žensko povabil živet k sebi, nato pa jo začel prodajati drugim moškim. Iz smrtnega strahu ga je ubogala. Septembra lani sta se nekje v Zagrebu srečala 44-letni moški in šest let mlajša ženska. Ljubezen na… »

Tanja Borčić Bernard: Na Hrvaškem glavna tema korupcija

RTV Slovenija 14.03.2024
Pred spomladanskimi parlamentarnimi volitvami na Hrvaškem so v ospredju korupcija, domoljublje in migracije, pravi dopisnica RTV Slovenija iz Zagreba Tanja Borčić Bernard. Slovenija pa v kampanji ne bo nikakršna tema, ugotavlja. Razpustitev sabora je… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem