Zagreb

Obiščite velikonočno čarovnijo družine Salaj

Dnevnik 27.03.2024
Pomlad je tu, z njo pa tudi velika noč na posestvu družine Salaj, ki že zadnjih nekaj let skrbi za prav posebno praznovanje tega velikega in izjemno pomembnega krščanskega praznika. Kmalu se bo posest Salajevih v Grabovnici pri Čazmi, ki je od… »

Raziskovalci s Klinike Golnik ugotovili povezavo med anafilaksijo in genetsko boleznijo

RTV Slovenija 26.03.2024
Raziskovalna skupina na Univerzitetni kliniki za pljučne bolezni in alergijo Golnik je na podlagi večletne raziskave ugotovila, da imajo pacienti z najhujšimi alergijskimi reakcijami pogosto v osnovi genetsko bolezen. To odkritje pomembno vpliva na… »

Taksist za 3,5-kilometrsko pot računal 70 evrov

Zurnal24 26.03.2024
Onkološka bolnica je za pot od železniške postaje do bolnišnice izbrala taksi, a ji je zdaj žal. "Še vedno ne morem priti k sebi," je dejala. Zagrebški taksist je Karlovčanki, ki se je do Zagreba pripeljala z vlakom, za pot do onkološkega… »

V Zagrebu odprli Hišo Ota Reisingerja, mojstra hrvaške karikature

RTV Slovenija 25.03.2024
V središču hrvaške prestolnice je vrata odprla Hiša karikature Oto Reisinger. Reisinger je bil najbolj znan po karikaturah "navadnega državljana" Pera v zagrebškem časopisu Vjesnik. Pero je bil "mali človek, pogosto žrtev okoliščin". Zaradi… »

Nominiranci nagrade OHO

Dnevnik 23.03.2024
Letošnji nominiranci za nagrado skupine OHO so Maja Bojanić, Lucija Rosc, Dominik Štibernik in Nežka Zamar. Nagrada skupine OHO je osrednja nacionalna nagrada za mlade vizualne umetnike, ki jo je ustanovil Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. leta 2005. Nominirance… »

Mladi kriminalist hudodelskim združbam kradel droge in jih sam preprodajal

Necenzurirano 22.03.2024
28-letni kriminalist je izvedel za kraje v Zagrebu, kjer hudodelske združbe skladiščijo droge. Namesto, da bi zadevo prijavil nadrejenim, sta po njegovem nareku 28-letni in 31-letni moški skupaj vlamljala v objekte, kradla mamila in jih preprodajala… »

39-letno blagajničarko so zasrbeli prsti, bila je obsojena, vendar je niso odpustili

Necenzurirano 22.03.2024
Zaposlena v trgovini je bila spoznana za krivo in obsojena zaradi kraje dvodnevnega izkupička. Kot izhaja iz sodbe, je 39-letnica lani avgusta v trgovini Studenac v Zagrebu iz blagajne odtujila denar. Blagajničarka, ki je bila tudi vodja manjše… »

Kordišev pasijon

Mladina 22.03.2024
Del članov znotraj Levice odhaja, saj v "malomeščanski liberalni stranki" ne vidi več prihodnosti. Poslanec Miha Kordiš po drugi strani vztraja. Dr. Igor Štiks je politični filozof in politolog, velja za enega prodornejših levih mislecev na… »

V ISTRI ARETIRALI ŠEST OSEB: Združili so se v hudodelsko združbo za preprodajo drog

Regional 21.03.2024
Policisti Sektorja kriminalistične policije istrske policijske uprave v sodelovanju s Službo za kriminaliteto drog Policijske uprave Zagreb ter v koordinaciji z Uradom za zatiranje korupcije in organiziranega kriminala izvajajo kriminalistično… »

Padla odločitev, toliko bo Dubaj plačal za igranje v "jugo" druščini

Zurnal24 19.03.2024
Le en klub je bil proti vključitvi ekipe z Bližnjega Vzhoda. V Zagrebu se je danes nadaljevala skupščina regionalne košarkarske lige ABA, ki se je začela pred tednom dni. Člani lige so z večino glasov sprejeli odločitev, da sprejmejo ponudbo… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem