Som v pečici z mešano zelenjavo
RTV Slovenija 12.01.2023 | recept Boštjana Palčiča
Sestavine: som (od 0,8 do 1 kg), oljčno olje, sol, bel poper, 1 bučko, 2 sveži papriki, 1 koromač, pest paradižnika češnjevca, 6 strokov česna, srednje velika čebula, 4 krompirji, peteršilj, rožmarin, majaron, koper, maslo, 1 dl suhega belega vina.
Krompir olupimo in narežemo na koščke, paprike operemo, jim odstranimo semena in narežemo na kocke, česen olupimo in narežemo na četrtine (1 strok pustimo cel), bučko olupimo, po dolgem narežemo na četrtine in vsako četrtino na koščke. Koromač in olupljeno čebulo narežemo na večje kose, paradižnik češnjevec samo operemo. Vso zelenjavo (razen krompirja) v skledi pomešamo, solimo in polijemo z nekaj oljčnega olja. Rožmarin in majaron stremo v možnarju in ju dodamo