Recept: pečene ribe

Slovenske novice 26.02.2023

Za pripravo v pečici uporabimo približno enako velike, da se bodo enakomerno spekle.

Če smo v zadregi, kako pripraviti ribe v pečici, poskusimo s peko v aluminijasti foliji. Tako se zagotovo ne bodo izsušile, vendar pazimo, da jih ne skuhamo. Zato folijo na koncu odpremo, da se bodo ribe zapekle. Prav tako lahko v alu foliji pečemo druga živila, na primer krompir. Ta način je pripraven tudi za peko na žaru, če uporabljamo žar na oglje, a ne maramo vonja in okusa po dimu. Folija dobro prevaja toploto, zato so jedi v njej prej pečene oziroma kuhane,

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem