Jedi z grškim jogurtom, ki vas bodo prijetno presenetile
SiolNET 07.03.2023 | Ž. K. R.
Grški jogurt je osnova ali dodatek za tri recepte, ki vas ne bodo razočarali. Za predjed postrezite domač labneh – kremast sir, ki se lahko z malo oljčnega olja in vašo priljubljeno začimbno mešanico spremeni v izvrstno pomako za hrustljavo zelenjavo ali namaz na popečenih kruhkih. Piščančji curry z arašidovim maslom bo s polnim, oreškastim okusom presenetil vaše brbončice, jogurt pa bo ublažil pekočino. Za posladek pa priporočamo dišeče, mamljive kokosove palačinke z grškim jogurtom.
Foto: Shutterstock Domači labneh Labneh je kremast sir, po teksturi podoben mlademu kozjemu siru, ki je odlična osnova za najrazličnejše pomake, namaze ali predjedi. Zelo dobro se ujema z mediteranskimi začimbnicami in praženim sezamom, pa tudi s klasičnimi dodatki, kot so česen, olive, pečene paprike, dimljen losos ... Sestavine: 500 g grškega jogurta ½ žličke soli Priprava: Jogurt dobro zmešajte s soljo in mešanico dajte v čisto krpo. Krpo zvežite, tako da