Nedeljsko kosilo: Sočna in polna niška solata

Dnevnik 26.05.2023  |  Zoran Triglav Zoran Triglav

Privoščimo si solato, ki med mojstri velja za najboljšo na svetu Navadili smo se in kar prav se zdi, da v kleni podalpski kuhinji domala ni kosila brez solate, ki je največkrat sezonska.

Po svetu so razširjeni trije osnovni načini uživanja tega praviloma najlažjega dela najobilnejšega dnevnega obroka. Pred, med in potem. Znano je, da denimo Francozi solato najraje pojedo najprej, Američani na koncu, Slovenci pa med obrokom. To je sploh zanimiva navada, ki nekoliko spominja na hecno hkratno uživanje zelenjavne juhe in palačink z marmelado, kar je v marsikaterem našem gospodinjstvu tako rekoč povsem normalno početje. Ampak sto ljudi, milijon okusov.

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem