Amerika skozi želodec 5: Rjavčki in mehka karamela

Dnevnik 27.06.2023  |  Noah Charney in Josh RocchioF

Doslej sva v tej rubriki pisala samo o slanih razvajanjih, o dekadentno prekajenem mesu, ki odpade od kosti, in o slastnih načinih, kako to meso popestriti z vsemi različnimi regionalnimi različicami omake za žar.

Tokrat greva v drugo smer. Vsekakor obstaja kar nekaj globokih kulturnih in zgodovinskih razlogov, da so za ameriško kuhinjo, zlasti na domači, neprofesionalni ravni, precej značilne pretirane, groteskno obilne porcije mesa, ki se jih ljubeče neguje in paca, dokler se ne pretvorijo v slastne beljakovinsko krepke zalogaje. Priprava hrane v krogu prijateljev slavi kult mojstra žara, pri čemer je eden od povabljencev neizogibno imenovan za sous chefa, ki skrbi za to,

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem