Slovenija, zadnje novice

Krško: 62-letnik pretepel partnerko, v policiste vrgel ošiljeno cev in jim grozil z noži

Necenzurirano pred 4 urami
Prava drama se je včeraj dopoldan odvijala na območju Krškega. Včeraj nekaj po 10. uri zjutraj so policisti prejeli klic na pomoč iz območja Krškega zaradi družinskega nasilja; moški je fizično obračunal s partnerko in ji grozil. Patrulja je na… »

Ali so pod oznako Izbrana kakovost – Slovenija prodajali tuja jabolka?

RTV Slovenija pred 4 urami
Potem ko je uprava za varno hrano konec junija opozorila na vsebnost pesticida fenpiroksimat v vzorcu jabolk, ki so bila v trgovinah pod oznako Izbrana kakovost – Slovenija, se poraja dvom o njihovem poreklu. Ta jabolka bi bila lahko poljska. Uprava za… »

Na Pelješcu močno gori, vzleteli kanaderji, zahodni del jim je uspelo ukrotiti

Necenzurirano pred 4 urami
Na otoku Pelješac na Hrvaškem je danes okoli 11 ure izbruhnil velik požar. Gori obsežno območje nad mestom Ponikva, nedaleč od vetrnih elektrarn. Gasilci so del požara do popoldneva uspeli ukrotiti. Včeraj je bila nevihta, danes pa se je okrepil… »

Na Pelješcu divja obsežen požar – na delu sto gasilcev

RTV Slovenija pred 4 urami
Na polotoku Pelješac na Hrvaškem je dopoldne blizu mesta Ponikve izbruhnil obsežen požar, ki ga ob okoli sto gasilcih gasijo tudi s pomočjo štirih letal za gašenje kanader. Poveljnik gasilcev v županiji Stjepan Simović je povedal, da je požar… »

Spokojnim dnevom bo sledil nemir v zraku, prihajajo »močnejše nevihte«

Necenzurirano pred 4 urami
Pred nami je nekaj vremensko razmeroma stabilnih dni. Vreme bo držalo vse do nedelje, ko utegne biti glede na trenutne podatke nekoliko bolj pestro. Kaže na nevihte. Na Primorskem je velika požarna ogroženost naravnega okolja, opozarjajo na Arsu… »

Letos bomo na olimpijskih igrah navijali tudi za domžalska športnika

Domžalec pred 4 urami
Olimpijske igre bodo po sto letih ponovno potekale v Parizu, od 26. julija do 11. avgusta. Slovenska reprezentanca, v kateri sta tudi športna gimnastičarka Lucija Hribar in lokostrelec Žiga Ravnikar, je že prispela v Francijo. Obema smo zaželeli… »

"Želeli smo izstopati in ne izbrati živali, ampak ideal"

RTV Slovenija pred 4 urami
Olimpijsko prizorišče je preplavila maskota Pariza 2024. Ta je izvirna in se razlikuje od maskot prejšnjih iger, saj ne predstavlja živali, temveč frigijsko čepico, ki je simbol francoske revolucije. Z izbiro frigijske čepice, z njo je bila pokrita… »

NA KRASU PONOVNO IZBRUHNIL POŽAR: Gasilci so požar uspešno pogasili (FOTO)

Regional pred 5 urami
Na območju Trstelja je v sredo popoldne ponovno izbruhnil požar, zagorelo je približno 400 kvadratnih metrov podrastja. Kot vzrok so na Policijski upravi (PU) Nova Gorica navedli podtalni požar na pogorišču prejšnjega požara, gasilci so ga… »

13. festival Glasbe sveta tudi s koncertoma The Vegetable Orchestra in Richarda Galliana

RTV Slovenija pred 5 urami
Začenja se čezmejni festival Glasbe sveta, ki se odvija med obmejnima mestoma Novo Gorico in Gorico. Niz koncertov se začenja v parku Ville de Nordis na robu Solkanskega polja, prihodnji teden pa bo dogajanje še na dvorišču Gradu Kromberk. 13… »

Počitniško rajanje

Gorenjski glas pred 5 urami
V Mladinskem dnevnem centru (MDC) Blok v Škofji Loki so tudi v letošnjem juliju poskrbeli za pester počitniški program in mladim pričarali nepozabne počitnice. Počitniški program je po besedah vodje MDC Blok Nejca Novaka v prvi vrsti namenjen… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem