Slovenija, zadnje novice

Bruselj z vrsto novih opominov Sloveniji

Dnevnik pred tremi urami
Večina opominov se nanaša na prenos zakonodaje na področju okolja in boja proti podnebnim spremembam. Že drugič smo prejeli opomin zaradi nepravilnega prenosa direktive o boju proti goljufijam. Komisija je začela postopek za ugotavljanje kršitev… »

V Rovinju moška s telefoni snemala gole otroke

Dnevnik pred tremi urami
Poljak in Rus sta v torek v enem od turističnih objektov v Rovinju s telefonom snemala gole otroke, so sporočili z istrske policije in dodali, da sta s tem storila kaznivo dejanje izkoriščanja otrok v pornografske namene. Varnostnik v enem od… »

NA KOPRSKI HITRI CESTI NASTAL ZASTOJ: Zaradi nesreče je zaprt prehitevalni pas med Bertoki in Koprom

Regional pred dvema urama
Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi prometne nesreče zaprt prehitevalni pas na primorski hitri cesti med Bertoki in Koprom proti Izoli. Nastaja zastoj. Zastoji so na primorski avtocesti na posameznih odsekih med… »

Nekatere lekarne poleti zaprte

Dnevnik pred dvema urama
Poleti bo nekaj poslovalnic Lekarne Ljubljana zaprtih, spet druge pa imajo spremenjen delovni čas. Tudi nekatere poslovalnice in podružnice zunaj prestolnice bodo v poletnih mesecih ostale zaprte. Kot smo že poročali, se vse lekarne v državi soočajo… »

Da bi doma ubil mamo, je zanikal

Dnevnik pred dvema urama
Aleš Krošelj je obtožen, da je na začetku lanskega decembra v domačem stanovanju v Kočevju ubil svojo 67-letno mamo. Odvisnik naj bi bil v usodnih trenutkih bistveno zmanjšano prišteven. Ker krivde ni priznal, ga čaka klasično sojenje… »

Evropska komisija je Sloveniji izdala več opominov

RTV Slovenija pred dvema urama
Evropska komisija je izdala več novih opominov Sloveniji v okviru postopkov zaradi kršitev evropske zakonodaje. Večina opominov se nanaša na prenos zakonodaje na področju okolja in boja proti podnebnim spremembam. Komisija je tako z uradnim opominom… »

Švarc Pipanovi nadomestilo, Šarcu, Grimsu, Toninu pa zadnja polna plača

Necenzurirano pred tremi urami
V vladi samo ministrica Asta Vrečko z bruto plačo še ni nad šestimi tisočaki. Koliko zasluži Damir Črnčec? Znano je, kdo bo v državnem zboru nadomestil evropska poslanca iz SDS in NSi. Zadnja polna plača medtem že bivšega ministra za obrambo… »

Zaradi prometne nesreče zaprta štajerska avtocesta

Necenzurirano pred tremi urami
Danes popoldne je bila štajerska avtocesta med Slovensko Bistrico sever in Framom zaprta v smeri proti Mariboru. Malo po 17. uri se je promet znova sprostil. Zaradi prometne nesreče, ki se je zgodila pri Zgornji Polskavi, je bila popoldne štajerska… »

Brata Nikica in Mario čez noč ostala brez tone kozjega gnoja

Necenzurirano pred 4 urami
Da sta bila žrtvi bizarne tatvine, sta ugotovila med ogledom svojega vinograda. Česa takšnega še nista doživela. O tej predrzni lopovščini poročajo iz Žeževice, dalmatinske vasice vzhodno od Splita in severno od Makarske. Žrtvi tatov sta bila… »

DARS je za večjo varnost dostopa na počivališče Lukovica jug preuredil povratno cesto

Domžalec pred tremi urami
Odprtje povratne ceste za večjo varnost dostopa na počivališče Lukovica jug je bila 25. julija 2024 – Družba DARS in Občina Lukovica sta na krajši slovesnosti obeležili zaključek del preureditve povratne ceste na območju priključka Lukovica… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem