Slovenija arhiv novic 08.01.2023

Če se po jutru dan pozna …

Finance.si 08.01.2023
Na ljubljanski borzi si letos lahko obetamo pozitivno leto, če velja rek iz naslova. Uvodni teden je prinesel rast večine delnic in skok indeksa za dobra dva odstotka. V pregovorih je veliko resnice in vlagatelji na ljubljanski borzi si gotovo želijo… »

Zdravica za uspešen začetek leta

Finance.si 08.01.2023
Vlagatelji na svetovnih borzah so si nazdravili ob dobrem začetku leta, saj so se tečaji pomembnejših delnic in s tem indeksov večinoma kar dobro okrepili. Borzni indeksi po svetu so skrajšan prvi teden novega leta začeli uspešno. Za odličen… »

Velike spremembe na področju motornih olj in aditivov

Zurnal24 08.01.2023
V zadnjem času se ne spreminjajo le avtomobili, ampak tudi sredstva, ki jih potrebujejo za učinkovito delovanje. Električni avtomobili zahtevajo drugačne tekočine od bencinskih in dizelskih, a tudi ti so drugačni, kot so bili še pred nekaj leti… »

V ZDA po 20 letih izpustili Ano Belen Montes, ki je iz "moralne dolžnosti" vohunila za Kubo

RTV Slovenija 08.01.2023
Ameriške oblasti so po 20 letih zaporne kazni izpustile eno najbolj znanih vohunk iz časov hladne vojne. Ana Belen Montes je zasedala enega najvišjih položajev med ameriškimi uradniki, ki so bili obsojeni vohunjenja za Kubo. Ana Belen Montes je leta… »

Neustrašni serijski vilinec in pirat

Delo 08.01.2023
Orlando Bloom je dokaz, da ti ni treba nastopati v glavnih vlogah in prejeti oskarja, da bi se z zlatimi črkami zapisal v zgodovino Hollywooda. V nadaljevanju preberite: Čedni rjavooki britanski igralec in producent Orlando Bloom, znan po pogumnih likih… »

“Gore nosimo v srcih” – izšel jubilejni zbornik GRS Kamnik

Domžalec 08.01.2023
Ob zaključku jubilejnega leta 2022, ko je Društvo gorske reševalne službe Kamnik praznovalo stoletnico organiziranega gorskega reševanja na Kamniškem, je izšel jubilejni zbornik z naslovom Gore nosimo v srcih. Gorska reševalna služba Kamnik… »

Ko delo v Sloveniji iščejo tujci: »Še za naše nimamo.«

Svet24 08.01.2023
Pred več kot dvajsetimi leti je iz Ukrajine pred nevzdržnimi razmerami s petletnim sinom pribežala v Slovenijo. Potem ko so jo kot pedagoginjo in učiteljico biologije zavrnili, češ da imajo svojega kadra dovolj, si je ustvarila svojo službo in… »

Pravoslavni božič

Dnevnik 08.01.2023
Pravoslavni verniki so v soboto, 13 dni za katoliškimi in evangeličanskimi, praznovali božič. Osrednja slovesnost je potekala v pravoslavni cerkvi sv. Cirila in Metoda v Ljubljani, kjer so se verniki (na fotografiji) zbrali tudi na predvečer… »

V novi številki Primorskih novic preberite

Primorske 08.01.2023
Novo leto je tudi v študentske vrste prineslo spremembe. Med njimi je višja subvencija študentskih obrokov. A zvišanje subvencije prinaša tudi dražje obroke, opažajo študenti Univerze na Primorskem. Na Primorskem subvencionirane hrane brez… »

Jack Ma se odreka nadzoru v Ant Group. Kaj to pomeni za zastali načrt za mega IPO?

Finance.si 08.01.2023
Načrtovano prvo javno prodajo delnic (IPO) Ant Group so pred dobrima dvema letoma ustavili kitajski regulatorji - sicer pa je že kazalo, da bi ta IPO podrl svetovni rekord Jack Ma, kitajski milijarder in ustanovitelj kitajske e-trgovske velikanke… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem