Slovenija arhiv novic 08.01.2023

S preventivno akcijo nad uporabo telefona med vožnjo

SiolNET 08.01.2023
Agencija za varnost prometa (AVP) danes začenja prvo letošnjo nacionalno preventivno akcijo, Varno brez mobilnega telefona v prometu. Z uporabo mobilnega telefona v roki se namreč zmanjšuje zbranost in pozornost na sprejemanje ključnih informacij iz… »

Begunci v Sloveniji pokazali, kakšno hrano dobivajo: Lačni smo (FOTO)

Slovenske novice 08.01.2023
Prosilci za azil pokazali, kakšno hrano dobivajo v azilnem domu na Kotnikovi v Ljubljani. Prosilci za azil iz azilnega doma na Kotnikovi v Ljubljani so opozorili na nestrinjanje s pravili, po katerih morajo v azilnem domu devet mesecev čakati na delovno… »

Pozor! Z nakupom teh zdravil in prehranskih dopolnil ogrožate svoje zdravje ali življenje

Slovenske novice 08.01.2023
Narašča nakup zdravil in prehranskih dopolnil prek nepreverjenih spletnih strani, taka zdravila pa nimajo dovoljenja za uporabo pri nas. Furs opozarja vse, da ne kupujejo zdravil in prehranskih dopolnil, naročenih prek spleta na nepreverjenih spletnih… »

Center za celično in gensko terapijo – nova davkoplačevalska jama brez dna?

Nova 24TV 08.01.2023
Biokemik prof. dr. Roman Jerala (Foto: STA) “Izredni profesor dr. Osredkar, profesor dr. Jerala in celoten tim na Kemijskem inštitutu se zelo trudijo, da bo nekoč deloval Center za celično in gensko terapijo in da se bo nekoč izboljšalo stanje… »

Nemci odpirajo še dva terminala za utekočinjeni zemeljski plin

Finance.si 08.01.2023
V nekaj bodo v Nemčiji zagnali dva nova terminala za utekočinjeni zemeljski plin. Skupaj z decembra odprtim terminalom Wilhelmshaven bodo tako nadomestili tretjino nekdanjega uvoza plina iz Rusije. Terminala za utekočinjeni zemeljski plin (UZP) v… »

Papeža / Nesoglasja med Benediktom in Frančiškom

Mladina 08.01.2023
Knjiga Benediktovega tajnika naj bi razkrila marsikatero vatikansko skrivnost. Nekdanji tajnik pred dnevi umrlega zaslužnega papeža Benedikta XVI. Georg Gänswein namerava izdati knjigo o zadnjih dveh desetletjih Benediktovega življenja. V njej naj bi… »

V Zagrebu razbil 450 tisoč evrov vreden avto

Zurnal24 08.01.2023
Cesta zavije v obliki črke S, zadel je ob robnik in končal na nasipu. "Imeli smo organizirano snemanje, snemali smo z dronom, vse je bilo zavarovano. Za zadnji kader sem se odločil malo pospešiti, cesta zavije v obliki črke S in tam sem izgubil… »

Umrl Peter Likar, eden izmed prvih novinarjev TV Ljubljana

RTV Slovenija 08.01.2023
V 91. letu starosti se je poslovil Peter Likar. Bil je eden izmed prvih novinarjev Televizije Ljubljana, najprej je delal v notranjepolitičnem in gospodarskem uredništvu, pozneje je sodeloval pri ustvarjanju izobraževalnega in dokumentarnega programa… »

Simfonični orkester Glasbene šole Celje znova navdušil

Celje.info 08.01.2023
Simfonični orkester Glasbene šole Celje je, kot vsako leto, ponovno navdušil in dvakrat napolnil dvorano Narodnega doma Celja. Pod taktirko dirigenta Matjaža Brežnika so v prvem delu koncerta izvedli izjemni pianistični deli. Na velikem koncertnem… »

Zakaj mislite na bivšega

Slovenske novice 08.01.2023
Lepi spomini vas vračajo v preteklost. Priznajte si, zakaj ste z nekom prekinili. Ljudje pogosto potrebujejo čas, da prebolijo razpad odnosa, ki jim je veliko pomenil, včasih pa čustva do bivšega partnerja še kar ostajajo živa. Le zakaj? Bivši… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem