Slovenija arhiv novic 08.01.2023

V Volčji Dragi avtomobil na streho, v vozilu ni bilo nikogar

Goriški portal 08.01.2023
Sinoči nekaj minut pred 22. uro se je v Volčji Dragi, v občini Renče – Vogrsko, osebno vozilo prevrnilo na streho, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. Na kraj nesreče so takoj prispeli gasilci JZ GRD GE Nova Gorica, ki so zavarovali… »

Rekordno število ilegalnih migrantov v Združenih državah Amerike

Nova 24TV 08.01.2023
Foto: epa-efe/Luis Villalobos ZDA se soočajo z migrantsko krizo na južni meji, mnogi za to krivijo neučinkovitost Bidnove administracije. Mediji prikrivajo resnične podatke. Američani so zaradi migracij zaskrbljeni, saj so razmere v obmejnih mestih… »

Kek priznal: Zmotil sem se

Zurnal24 08.01.2023
Matjaž Kek se je posul s pepelom. Aktualni slovenski selektor Matjaž Kek, ki je v preteklosti izjemno uspešno vodil hrvaški nogometni klub HNK Rijeka, je imel v svojih vrstah tudi hrvaškega krilnega napadalca Mislava Oršića, a ga je tedaj skupaj z… »

Žaku Moglu zmaga in vstopnica za svetovni pokal

Delo 08.01.2023
Smučarski skakalec iz SSK Ljubno BTC v Planici izpolnil kvoto za nastope med elito, svojo veliko nadarjenost potrdil tudi Rok Masle. V Planici so uspešno pod streho spravili dve tekmi za celinski pokal v smučarskih skokih, na katerih sta se od… »

Poljub morja na ustnice

Delo 08.01.2023
Puristi svetujejo, da se ostrige zgolj pogoltne in da je karkoli drugega nesmiselno, a mogoče se jih je lotiti na še veliko drugačnih načinov. V nadaljevanju preberite: Le redki so založniki ali avtorji, ki bi novinarsko konferenco v času, ko so… »

Premoremo do deset svetovno uspešnih arhitekturnih birojev

Delo 08.01.2023
Peter Krečič je ljubljanski arhitekturni muzej, danes Muzej za arhitekturo in oblikovanje, vodil več kot tri desetletja, do leta 2010. V nadaljevanju preberite: Peter Krečič je vodenje muzeja, ko se je ta še imenoval Arhitekturni muzej Ljubljana… »

Bo Paul Mescal stopil v areno za nadaljevanje Gladiatorja Ridleyja Scotta?

RTV Slovenija 08.01.2023
Paul Mescal, ki je zaslovel s serijo Normalni ljudje in nastopil v enem kritiško najbolj hvaljenih lanskih filmov, Po soncu (Aftersun), je favorit za glavno vlogo v nadaljevanju Gladiatorja, spektakla Ridleyja Scotta iz leta 2000. Če bo dogovor… »

Natove sile (Kfor) zavrnile zahtevo Beograda po vrnitvi srbskih sil na Kosovo

RTV Slovenija 08.01.2023
Mirovne sile zavezništva Nato na Kosovu (Kfor) so zavrnile zahtevo srbske vlade po vrnitvi do tisoč pripadnikov srbske vojske in policije na ozemlje Kosova, je sporočil srbski predsednik Aleksandar Vučić in dodal, da je bil odziv Kforja pričakovan… »

Lea Sirk objavila družinski video in priznala, da je imela za sabo težko pot

Slovenske novice 08.01.2023
Glasbenica je z družino obiskala Ženevo, kjer je študirala. Glasbenica Lea Sirk je z družino odpotovala v Ženevo, kjer je obujala spomine na najstniška leta. Spomnila se je, kako težko ji je bilo preživeti študentska leta sama, daleč stran od… »

Poginule kužke in mačke se predela v živalsko moko, ali pa ...

Zurnal24 08.01.2023
Pogrebna industrija hišnih ljubljenčkov je v marsikaterih državah v razcvetu. Preverili smo, kako je pri nas. Med hišnim ljubljenčkom in njegovim skrbnikom se običajno splete prav posebna vez, zato bolečina ob poginu pogosto ni nič manjša kot pri… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem