Slovenija arhiv novic 08.01.2023

Zgodba o uspehu: 28 let star postavlja rekorde

SiolNET 08.01.2023
Lancia ypsilon ostaja pravi avtomobilski fenomen. Edini obstoječi model lancie, star že 28 let, so do zdaj prodali v več kot treh milijonih primerkov. Lani je bila drugi najbolje prodajani avtomobil v Italiji. Luca Napolitano, izvršni direktor Lancie… »

Dokument o stanju v zdravstvu naj bi na ministrstvu pripravili prihodnji teden

24ur 08.01.2023
Pred ministrom za zdravje je eden najbolj zahtevnih tednov v mandatu. Zaradi katastrofalnih razmer v največjem zdravstvenem domu v državi in obsednega stanja pred enoto Bežigrad se bo sestal z ljubljanskimi mestnimi svetniki Gibanja Svoboda, ki so del… »

Zelenski pri Lettermanu

Slovenske novice 08.01.2023
David Letterman je bil, ko so v osemdesetih in devetdesetih letih še kraljevali pogovorni šovi, »kralj poznih večerov«. Takrat je postal mednarodno prepoznavni obraz malih zaslonov, ne zgolj v ZDA, temveč po vsem svetu. Bil je edini, ki je bil… »

Minimalna plača višja za okoli sto evrov

Dnevnik 08.01.2023
Minimalna plača se bo ta mesec zvišala za okoli sto evrov, čaka se še dokončni izračun stopnje inflacije za december. Predstavniki gospodarstva svarijo pred previsokim povišanjem minimalne plače, sindikati pa so tudi zadržani, dokler ne bo znana… »

Rekordi so breme, ki ga ne potrebuje

Dnevnik 08.01.2023
S ta čas najboljšo alpsko smučarko na svetu Mikaelo Shiffrin smo se v Kranjski Gori pogovarjali o mejnikih, potrpežljivosti, počutju v Sloveniji... Spremljanje zmag najboljših športnikov na svetu je večkrat videti kot nekaj najlažjega. Takšen… »

Nesrečni Hrvati že en mesec v priporu v Zambiji

Zurnal24 08.01.2023
Štirje hrvaški pari so že en mesec v priporu v Zambiji, nahajajo se na različnih lokacijah, otroci, ki so jih posvojili pa je prevzel tamkajšnji sistem socialnega skrbstva. Hrvate sumijo, da so želeli otroke ilegalno pretihotapiti iz Konga. Hrvati… »

Olimpija najema Nemce, gre v Turčijo, izplačuje plače

Delo 08.01.2023
Vodstvo vodilnega moštva 1. SNL našlo skupni jezik s trenerjem Savom Miloševićem o izplačilu odškodnine. V nadaljevanju preberite: Tudi mesec dni po koncu prepričljivega jesenskega dela prvenstva, ki je zeleno-belim prinesel velikih 13 točk… »

Ste vedeli? Spalni položaj lahko razkriva sliko vašega zdravstvenega stanja

Svet24 08.01.2023
Spoznajte najpogostejše spalne položaje in kaj je o njih nujno treba vedeti, da se boste zjutraj zbudili spočiti. Vse več Slovencev ponoči spi slabo. Raziskave kažejo, da ima kar 80 odstotkov delovno aktivnih ljudi motnje spanja. Pa niso vedno… »

Čas je, da pospravimo novoletno drevesce

Svet24 08.01.2023
Čas decembrskih praznikov in evforija sta za nami in po prazniku svetih treh kraljev, ki ga praznujemo danes, velja pospraviti praznično dekoracijo, prav tako jelke in smrečice. Če se v začetku decembra veselimo praznikov, prihoda treh dobrih mož… »

Lekcije pruskega generala za 21. stoletje

Delo 08.01.2023
Leto 2022 je pokopalo iluzije o miroljubnem sožitju z avtokratskimi državami. V nadaljevanju preberite: Leto 2022 je Evropi prineslo najhujšo vojno po drugi svetovni. Bo leto 2023 morda predstavljalo tekmovanje ZDA in Kitajske za Luno? V ozadju vse… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem