Slovenija arhiv novic 09.01.2023

Ste voznik? Potem morate vedeti za te spremembe v 2023!

Zurnal24 09.01.2023
Policisti vas odslej ne bodo več peljali na strokovni pregled. Pričakujte številne prilagoditve predpisov, morda pa tudi strožji postopek na tehničnem pregledu. Na enem mestu smo zbrali napovedi, kaj se bo letos spremenilo za udeležence v cestnem… »

Dončićev prijatelj ruši strelske mejnike, Jokić znova pisal zgodovino #video

SiolNET 09.01.2023
V noči na torek je bilo v ligi NBA odigranih šest srečanj. Vlatko Čančar je Denverju do zmage nad Los Angeles Lakers, pri katerih je manjkal LeBron James, pomagal z dvema točkama, Nikola Jokić pa se je podpisal že pod 11. trojni dvojček v tej… »

Petra Vlhova ustavila pohod Mikaele Shiffrin

RTV Slovenija 09.01.2023
Petra Vlhova je pod žarometi na slalomu v Flachauu v neposrednem dvoboju premagala Mikaelo Shiffrin in slavila prvič v sezoni. Slovakinja je bila v vodstvu že po prvi vožnji. Na koncu je bila hitrejša za 43 stotink. Slovenke so ostale brez finala… »

Janković, ki mu zdravniki uhajajo iz ZDL, razpisuje šest zdravstvenih koncesij

Finance.si 09.01.2023
Ponudbe interesentov – dobili so jih sedem – odpirajo danes dopoldne. Bodo med njimi tudi družinski zdravniki, ki so dali odpoved v ZD Ljubljana? Mestna občina Ljubljana pod vodstvom župana Zorana Jankovića je v začetku decembra objavila javni… »

Edinega preživelega ustrelili kot talca (FOTO)

Slovenske novice 09.01.2023
Po koronaukrepih je na Osankarici ponovno potekala spominska slovesnost ob padcu Pohorskega bataljona. Na pohodu tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar in prvi predsednik Milan Kučan. Več kot 3000 ljudi, med njimi predsednica republike dr… »

Kap vas bo, ko boste videli, kaj je našla v banani (FOTO)

Slovenske novice 09.01.2023
Sin in mož sta zaradi njenega odkritja raje preskočila te sadeže. Razkrivamo, kaj bi lahko povzročilo krvave banane. Z bananami se radi posladkamo in si napolnimo želodček pred ali med vadbo. Zato ni nič nenavadnega, da so pogosto del naše… »

S čim se pravzaprav hvali Robert Golob?

Finance.si 09.01.2023
Predsedniku vlade se je hvalisanje glede ukrotitve inflacije vrnilo kot bumerang Verjetno najpomembnejša tema minulega leta je bila poleg vojne v Ukrajini inflacija. In tako bo, kot kaže, tudi letos, v Sloveniji se bomo ukvarjali še z marsičim drugim… »

Dodatnih 117 milijonov evrov za energetiko: kako daleč smo z načrtovanjem novih naložb?

Finance.si 09.01.2023
Časa ni veliko, vse projekte bo treba končati najpozneje leta 2026, sicer bomo izgubili vsaj del denarja Slovenijo čaka dvojna dopolnitev oziroma sprememba načrta za okrevanje in odpornost (NOO) – poleg tega, da je treba načrt prilagoditi… »

Plača družinskega zdravnika 10 evrov neto na uro, v ambulanti za neopredeljene pa 80 evrov

Finance.si 09.01.2023
Bo ta anomalija povzročila nove težave v sistemu primarnega zdravstva? V zdravstvenih domovih se v teh dneh ubadajo s tem, kako organizirati delo oziroma dobiti osebje za delo v ambulantah za neopredeljene paciente. Plačilo, ki ga uvaja minister za… »

Teolog Edi ubil soseda, očeta štirih otrok

Slovenske novice 09.01.2023
Grozi mu dosmrtni zapor. Čez natanko tri dni bo minilo eno leto od grozljivega umora, ki naj bi ga v Italiji zagrešil 55-letni Slovenec Edi Žegarac. Zgodilo se je v predelu letoviškega Riminija – Misanu Adriaticu – navsezgodaj zjutraj. Ura je bila… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem