Slovenija arhiv novic 09.01.2023

Ozonska plast bi lahko v nekaj desetletjih popolnoma okrevala

Primorske 09.01.2023
Ozonska plast v zgornjih plasteh ozračja, ki ščiti življenje na Zemlji pred smrtonosnim sončnim sevanjem, se bo v naslednjih nekaj desetletjih obnovila. Vendar bi lahko sporni načrti za omejitev globalnega segrevanja ta napredek izničili, izhaja iz… »

Prva britanska izstrelitev vesoljske rakete se je končala z razočaranjem

RTV Slovenija 09.01.2023
Velika Britanija je davi s predelanega letala boeing 747 nad Atlantikom izstrelila svojo prvo raketo z devetimi sateliti, vendar LauncherOne zaradi napake ni dosegel Zemljine orbite. Britanski poskus, da postane Velika Britanija prva evropska država, ki… »

Umrl znani novinar nacionalke: bil je umirjen in preudaren

Slovenske novice 09.01.2023
V spominu nam bo ostal kot uglajen in razgledan gospod. V 91. letu starosti se je poslovil Peter Likar. Bil je eden izmed prvih novinarjev Televizije Ljubljana, najprej je delal v notranjepolitičnem in gospodarskem uredništvu, pozneje je sodeloval pri… »

Med bolečino in blaženostjo

Mladina 09.01.2023
V Berlinu marca razstava slikarja Huga van der Goesa, na kateri bodo prvič na enem mestu združene skoraj vse umetnikove ohranjene slike in risbe. V berlinski Slikarski galeriji bodo v marcu odprli razstavo nizozemskega slikarja druge polovice 15… »

Tržič: vlomilci odnesli bogat plen

Zurnal24 09.01.2023
Na območju Tržiča so neznanci vlomili v stanovanjsko hišo in odnesli za več deset tisoč evrov nakita in denarja. Kot so danes, v ponedeljek, 9. januarja, sporočili s Policijske uprave Kranj, so neznani storilci na območju Tržiča nasilno vstopili… »

Najprej napadel Zidana, po odzivu Mbappeja se mu je opravičil

Delo 09.01.2023
Predsednik Francoske nogometne zveze Noel Le Graet se je opravičil Zinedinu Zidanu. Predsednik Francoske nogometne zveze (FFF) Noel Le Graet se je opravičil za nedavne izjave o nekdanjem zvezdniku ter kandidatu za mesto selektorja francoske izbrane… »

NA KNJIŽNE POLICE PRIHAJAJO SPOMINI PRINCA HARRYA: Ga bodo rešili pred "sprevračanjem resnice"?

Regional 09.01.2023
Princ Harry je v nedeljo v dveh intervjujih nanizal nove podrobnosti zadnjih let, ki jih je zaznamoval njegov razhod z družino. Zanikal je, da bi z Meghan njene člane obtožila rasizma in povedal, da trenutno ne govori z bratom in očetom. Spomine, ki… »

Promet v Sueškem prekopu za kratek čas ovirala nasedla ladja

SiolNET 09.01.2023
V Sueškem prekopu je zaradi okvare danes za krajši čas nasedla norveška tovorna ladja, ki so jo nato odvlekli z vlačilci. Promet je bil oviran, ne pa tudi ustavljen, zato so nastale le manjše zamude, poroča francoska tiskovna agencija AFP… »

Večer: Policija pri varovanju protestov leta 2021 izstrelila več kot 70 gumijastih izstrelkov

SiolNET 09.01.2023
Poročilo o ravnanju policije pri varovanju protestov, ki so ga na Večeru pridobili v celoti, med drugim kaže, kako so se sodelujoči odločali glede ravnanja na terenu. Med drugim so brez ustrezne obrazložitve uporabili gumijaste izstrelke, ki so jih… »

Plaz odnesel pet ljudi, smučarka izgubila življenje

SiolNET 09.01.2023
V snežnem plazu, ki se je danes sprožil v francoskih Alpah in s seboj odnesel pet ljudi, je umrla smučarka, poročajo tuje tiskovne agencije. Plaz se je po navedbah reševalcev sprožil v departmaju Alpes-de-Haute-Provence na jugovzhodu Francije na… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem