Slovenija arhiv novic 09.01.2023

VIDEO: Misteriozna žival, ki zlahka ubije celo medveda

Svet24 09.01.2023
Na Twitterju kroži posnetek nenavadne zveri, ki lahko tehtajo do 125 kilogramov, njihovo črno rogovje pa doseže tudi do 30 centimetrov v dolžino. Gorska alias snežna koza (Oreamnos americanus) je parkljasti sesalec, endemit goratih območij zahodne… »

Prevrnjeno transformatorsko postajo v Zidanem Mostu bodo dvignili s tisočtonskim dvigalom

RTV Slovenija 09.01.2023
Transformatorsko postajo, ki se je v soboto v Zidanem Mostu prevrnila s tovornega vlaka, bo dvignilo avstrijsko podjetje. Prevrnjeni tovor skupaj z ohišjem specialnega vagona tehta okoli 380 ton. Strokovnjaki so za ponedeljek napovedali ogled kraja… »

Igor Muževič: Namen protestov je bil vedno razbremenitev, tudi administrativna, ne pa boj za višje plače

Svet24 09.01.2023
Igor Muževič, predsednik Sindikata zdravnikov družinske medicine PRAKTIK.UM, je v odzivu na navedbe Dušana Kebra glede tega, za kaj se borijo družinski zdravniki, poudaril, da so se s protesti vselej borili za administrativno razbremenitev… »

64-letnik izginil pred silvestrovim, to je zdaj sporočila policija

Slovenske novice 09.01.2023
Ni poškodovan in ni bil žrtev kaznivega dejanja. Policisti so na območju Slovenije iskali pogrešanega 64-letnika iz Maribora. Zdaj pa so PU Maribor sporočili, da so pogrešanega izsledili. 64-letnik ni poškodovan in ni bil žrtev kaznivega dejanja.… »

Rajsko rojstnodnevno presenečenje za Špelo Grošelj

Svet24 09.01.2023
Pevka je svoj dan dočakala kar na rajskem Zanzibarju, obkrožena s prijatelji. Pevka Špela Grošelj je včeraj praznovala svoj 38. rojstni dan. Čeprav je ta dan od nekdaj najraje preživljala v Sloveniji, ker »je to edini dan v letu, ko dam vse… »

Ronaldo ima novega šefa, to je nov portugalski selektor

Zurnal24 09.01.2023
Roberto Martinez je novi selektor Portugalske. Roberto Martinez, nekdanji selektor Belgije, ki je odstopil po izpadu reprezentance po skupinskem delu svetovnega prvenstva v Katarju, je danes postal novi selektor portugalske nogometne reprezentance. Kot je… »

Davčni inšpektorji nad množična neobdavčena izplačila podjetnikov

Necenzurirano 09.01.2023
Zakaj nekaterim podjetnikom, ki so konec leta hiteli prodajati deleže v svojih podjetjih, zdaj grozi, da bodo morali plačati dodatni davek? "Številne transakcije potrdile pravilnost popravka zakona" Kdo je bil previden pri izplačilih in kdo ne… »

Še enkrat bi rad doživel mravljince iz Pariza, še najboljše v – Parizu

Delo 09.01.2023
Kapetan rokometne reprezentance Jure Dolenec verjame, da lahko Slovenija uprizori še en podvig. Na Poljskem začetek lova na OI 2024. V nadaljevanju preberite: Jure Dolenec je slovenski kapetan, odkar je častno vlogo prevzel od Vida Kavtičnika, zdaj… »

Ta teden poostren nadzor uporabe telefonov v avtomobilih

Kozjansko 09.01.2023
Skupaj z Javno agencijo RS za varnost prometa (AVP) bodo policisti v ponedeljek, 9. januarja 2023, zagnali prvo letošnjo preventivno akcijo z naslovom Varno brez telefona v prometu. Potekala bo do 15. januarja. Ob tem pa opozarjajo tudi na druge motilce… »

FOTO: Ruske navedbe o napadu z več kot 600 mrtvimi ukrajinskimi vojaki laž in propaganda

Svet24 09.01.2023
Ukrajinske oblasti so že včeraj ostro zanikale navedbe Moskve, da bi bilo v napadih na vojašnici v mestu Kramatorsk ubitih več kot 600 ukrajinskih vojakov. Njihove navedbe so potrdili tudi novinarji več medijskih hiš. V ruski vojski so namreč… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem