Slovenija arhiv novic 09.01.2023

Oproščen zlorabe sredstev EU / »Dejanje, opisano v obtožnici, ni kaznivo dejanje«

Mladina 09.01.2023
Milijarder in nekdanji češki premier Andrej Babiš je bil oproščen vpletenosti v dva milijona evrov vredno goljufijo pri pridobivanju subvencij Evropske unije. Milijarder in nekdanji češki premier Andrej Babiš je bil danes oproščen vpletenosti v… »

Minister za zdravje? Ne, minister za šanke!

Dnevnik 09.01.2023
Minister za zdravje ima predolg jezik. Njegovo namigovanje, da naj bi župan Janković želel prodati dve enoti ljubljanskega zdravstvenega doma, ker stojita na dragocenem zemljišču, je huda obtožba, ki si je minister, če je minister za zdravje in ne… »

Brezdomec za silvestrovo in na prvega leta dan ubil lekarnarja in mlado mamico

Necenzurirano 09.01.2023
Dunajski policisti so pod streho spravili primer zadnjega umora v letu 2022 in prvega v letu 2023. Po njihovi oceni je krivec za oba uboja 50-letni poljski brezdomec, ki je taval po Dunaju. Storilec ni imel pravega motiva, v obeh primerih je vstopil v… »

Evenepoel pričakuje, da bo z Rogličem bil velik boj za rožnato majico

RTV Slovenija 09.01.2023
Remco Evenepoel je v intervjuju za belgijski časopis Het Laatste Nieuws dejal, da bo na letošnji Dirki po Italiji njegov največji tekmec Primož Roglič. Za Evenepoela je bilo precejšnje presenečenje, da se je Roglič odločil za nastop na Giru… »

Nesrečen padec pohodnice: posredovali gorski reševalci

Slovenske novice 09.01.2023
Pod Gradiško Turo je padla in se poškodovala. Konec prejšnjega tedna natančneje v petek, 6. januarja ob 14.47, so policiste iz Nove Gorice obvestili, da se je pri sestopu iz Gradiške Ture poškodovala pohodnica. Ugotovljeno je bilo, da se je 45-letna… »

243.000 Slovencev z dohodkom pod pragom revščine

Goriški portal 09.01.2023
V Sloveniji trenutno živi kar 243 tisoč prebivalcev z dohodkom, ki je nižji od praga revščine, lahko ugotovimo iz podatkov Statističnega urada RS. Med njimi je največ, kar tretjina upokojencev, ki si svojega finančnega statusa ne morejo več… »

Mavsi brez Dončića ne najdejo poti do uspeha

Zurnal24 09.01.2023
Dallas Mavericks so izgubili še četrto tekmo v letošnji sezoni lige NBA, na kateri so igrali brez Luke Dončiča. Košarkarji Dallas Mavericks so tokrat brez prvega zvezdnika Luke Dončića, ki je počival zaradi bolečin v levem gležnju, gostovali v… »

Horoskop za ponedeljek, 9. januarja

Svet24 09.01.2023
Sonce je v kozorogu, Luna je v levu. OVEN – Luna v znamenju sijočega leva vas lahko zapelje v pretirano optimistično razpoloženje. Naenkrat boste imeli občutek, da zmorete vse, in to sami. BIK – Danes boste delovali pod pritiskom pričakovanj… »

Bivši soigralec z vso silo po Ronaldu: "Mislil sem, da je Messi boljši. Zdaj..."

Zurnal24 09.01.2023
Al Nassr je zaradi Ronalda prekinil pogodbo s svojim napadalcem, slednji je z vso silo udaril po Portugalcu. Cristiano Ronaldo je v nedavnem senzacionalnem prestopu zapustil Evropo in se preselil k Al Nassru v Savdsko Arabijo, kjer so ga pričakali kot… »

Paula McCartneyja med snemanjem dokumentarca na Abbey Road skoraj povozil avtomobil

Dnevnik 09.01.2023
Nekdanjega člana britanske glasbene skupine Beatles Paula McCartneyja je med snemanjem na legendarnem prehodu za pešce na londonski ulici Abbey Road skoraj povozil avtomobil, je za revijo S Magazine razkrila njegova hčerka Mary McCartney, ki je posnela… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem