Slovenija arhiv novic 09.01.2023

Izrael / Odstranitev palestinskih zastav z javnih površin

Mladina 09.01.2023
Novi izraelski minister za nacionalno varnost je policiji naročil, naj z javnih površin odstrani vse palestinske zastave, saj bi te po njegovem mnenju lahko spodbujale k terorističnim dejanjem. Novi izraelski minister za nacionalno varnost Itamar… »

Na Kaninu v 12 urah zapadlo več kot pol metra snega

SiolNET 09.01.2023
V zadnjih 12 urah so se ponekod v Sloveniji razveselili snežne pošiljke. Največ snega, 52 centimetrov, je zapadlo na Kaninu, več kot deset centimetrov ga je zapadlo tudi na Voglu, Vršiču in Kredarici. V visokogorju nad okoli 1.500 metri je zapadlo… »

Plakati, ki spodbujajo k darovanju krvi

Dnevnik 09.01.2023
Strokovna komisija je na 15. Plaktivatu, natečaju za družbeno odgovoren plakat, ki tokrat ozavešča o pomenu darovanja krvi, izbrala zmagovalca. Resnična grozljivka je naslov zmagovalnega plakata, pod katerega se podpisujeta avtorja Sara Mlinar in… »

Ronaldo uživa bizaren nivo privilegijev: zasebni nakupovalni center, oboroženo spremstvo...

Necenzurirano 09.01.2023
Slavni nogometaš je deležen ugodnosti, ki so v nekaterih delih v nasprotju z zakoni, ki veljajo za ostalo Savdsko Arabijo. Ekstravagantno bogastvo, s katerim se lahko pohvalijo arabske države, marsikoga pušča brez diha: sodobna smučišča, zgrajena… »

V kitajski provinci Henan za covidom-19 zbolelo 90 odstotkov prebivalstva

RTV Slovenija 09.01.2023
Vodja zdravstvenih oblasti v osrednji kitajski provinci Henan je sporočil, da je covid-19 imelo 89 odstotkov prebivalcev. Kitajska je na začetku decembra opustila stroge ukrepe v sklopu ničelne tolerance do covida-19. Vodja lokalnih zdravstvenih… »

MUZEJ NA RECEPT: V tem mestu stavijo na njihovo zdravilno moč

Regional 09.01.2023
V belgijski prestolnici Bruselj so muzeji in zdravniki na pobudo bruseljske podžupanje Delphine Houba združili moči za pomoč ljudem z depresijo pri njihovem zdravljenju. Obiski muzejev so v okviru šestmesečnega projekta po vzoru Kanade na voljo na… »

Dopuščanje intimnega doživljanja romana

Delo 09.01.2023
Jančarjeva uspešnica To noč sem jo videl je pri ZKP RTV Slovenija izšla v obliki zvočne knjige. V Uredništvu igranega programa Radia Slovenija je oktobra 2022 nastala zvočnica To noč sem jo videl po odmevnem romanu Draga Jančarja ter s podporo… »

Znani nogometaš obsojen na 26 let zapora

Zurnal24 09.01.2023
Iranski nogometaš je bil spoznan za krivega vpletenosti v smrt treh varnostnikov in proteste. Iransko sodišče je znanega nogometaša Amirja Nasr-Azadanija obsodilo na 26 let zaporne kazni, poroča španska agencija EFE. Razlog za zaporno kazen je… »

Na Teku Burje umrl 57-letni tekač

Goriški portal 09.01.2023
Konec tedna je potekal tradicionalni Tek Burje (Corssa della Bora), ki je žal terjal smrtno žrtev. 57-letnega tekača je nenadoma obšla slabost, navkljub hitremu posredovanju reševalcev pa je v bolnišnici umrl. Pokojnik se je teka udeležil skupaj s… »

Robert Golob nima časa za srečanja z najpomembnejšimi ljudmi na svetu

Svet24 09.01.2023
Čez teden dni se bo v mondenem švicarskem letovišču Davosu začel že 53. Svetovni gospodarski forum. Naš predsednik vlade za srečanja z najpomembnejšimi ljudmi na zemeljski obli nima časa. V švicarskem Davosu bo med 16. in 20. januarjem potekal… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem