Slovenija arhiv novic 15.01.2023

Ponekod je že pričelo snežiti, v nižinah pričakujte od pet in 20 centimetrov snega (VIDEO)

Slovenske novice 15.01.2023
Zgodaj zjutraj lahko po nižinah zapade tudi več kot 5 centimetrov v eni uri. Prihodnji teden bo precej bolj v znamenju snega, kot je bila zima doslej. Čeprav meteorologi napovedujejo, da bo večji del države sneg zajel v noči na ponedeljek, predvsem… »

Stoltenberg napoveduje pošiljke težkega orožja za Ukrajino "v bližnji prihodnosti"

SiolNET 15.01.2023
Generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg je v današnjem pogovoru za nemški dnevnik Handelsblatt povedal, da lahko Ukrajina kmalu pričakuje več pošiljk težkega orožja iz zahodnih držav. "Nedavne obljube o težki vojaški opremi so pomembne… »

Barcelona nadigrala Real, Gavi strelec in dvakrat podajalec

RTV Slovenija 15.01.2023
Nogometaši Barcelone so v Riadu v Savdski Arabiji po petih letih osvojili španski superpokal. S 3:1 so premagali branilca naslova Real Madrid, legendarni Xavi pa se veseli prve lovorike na klopi Kataloncev. Na stadionu kralja Fahda je v 33. minuti… »

Granerud v drugo presenetil Kubackega, Lanišek za las brez stopničk

Primorske 15.01.2023
Norvežan Halvor Egner Granerud (287,7 točke) je zmagovalec posamične tekme smučarskih skakalcev za svetovni pokal v domačih Zakopanah. Drugi je bil kljub veliki prednosti po prvem skoku Poljak Dawid Kubacki (286,6), tretji pa Avstrijec Stefan Kraft… »

Novorosijsk spet zapuščajo bojne ladje. Se pripravlja nov raketni napad?

24ur 15.01.2023
Pred nekaj dnevi je iz ruskega mornariškega oporišča Novorosijsk na vzhodni obali Črnega morja izplulo nenavadno veliko število vojaških ladij. Britansko obrambno ministrstvo jih je naštelo najmanj deset. Ob tem je špekuliralo, da želi Rusija v… »

V veljavi novi protikadilski zakon: prepoved kajenja na vseh javnih mestih

Zurnal24 15.01.2023
Mehika je uveljavila enega najstrožjih zakonov za omejevanje uporabe tobačnih izdelkov na svetu, saj prepoveduje kajenje na vseh javnih mestih, poroča britanski BBC. Ukrep, ki je bil prvič odobren v letu 2021, vključuje tudi prepoved oglaševanja… »

Za popularizacijo smučanja v ZDA so poskrbeli možje v maskirnih uniformah

24ur 15.01.2023
Alpski smučarki, ki sta zbrali največ zmag v ženski konkurenci svetovnega pokala, sta Američanki. Toda Lindsey Vonn in Mikaela Shiffrin morda ne bi bili tam, kjer sta danes, če se ne bi njuni rojaki med drugo svetovno vojno na smučeh borili proti… »

V treh štajerskih mestih bodo začele delati prve tri ambulante za neopredeljene bolnike

RTV Slovenija 15.01.2023
V ponedeljek se bodo v Mariboru, Celju in Velenju odprle prve ambulante za neopredeljene paciente. Čeprav bi nekatere že morale delovati, se je zapletlo zaradi težav z informacijskim sistemom. V nekaterih ZD-jih tovrstnih ambulant za zdaj ne… »

Termonuklearni fizik iz Kazahstana na delu v Sloveniji

Necenzurirano 15.01.2023
Zgodba se je začela na vzhodu Kazahstana. Tam se je Jevgenij Drapiko rodil in izšolal, nato se je odpravil na študij v Sibirijo, v Tomsk. Tam je doktoriral iz eksperimentalne fizike. Preden se je odpravil v Moskvo, je tri leta živel še na Japonskem… »

GROZA NA OTROŠKEM NOGOMETNEM TURNIRJU: V hotel vdrli zamaskirani moški oboroženi s solzivcem in noži, eden zaboden

Regional 15.01.2023
V sarajevskem naselju Ilidža, kjer ta konec tedna poteka regionalni nogometni turnir za dečke, je včeraj prišlo do pretresljivega napada. V Hotel Hills, kjer so tekmovalci in starši nameščeni, je vdrla skupina zamaskiranih moških in napadla… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem