Slovenija arhiv novic 16.01.2023

Janša več let poskušal preprečiti sojenje, sedaj bi izločil ključne dokaze

Necenzurirano 16.01.2023
Novi zapleti na sojenju predsedniku SDS Janezu Janši zaradi prodaje zemljišča propadlemu gradbincu. Janša je več let s številnimi pravnimi manevri poskušal preprečiti začetek sojenja. Zdaj, ko se je to naposled začelo, pa želi njegov odvetnik… »

Dallas brez Dončića popustil v zadnji četrtini, Vučević nasul prvakom 43 točk

RTV Slovenija 16.01.2023
Košarkarji Dallasa so se brez Luke Dončića tri četrtine upirali Portlandu, potem pa so popolnoma popustili (140:123). Nikola Vučević je s predstavo kariere zrežiral zmago Chicaga nad Golden Statom s 132:118. Center Bikov je prispeval 43 točk in 13… »

Arsenal in Napoli skupaj čakata 52 let, slovensko čast rešuje Šporar

Delo 16.01.2023
Slovenski legionarji konec tedna niso posebej blesteli. Guardiola: Naj zmagujejo tudi drugi! V nadaljevanju preberite: Nogometna družina pri nas odšteva tedne do nadaljevanja slovenskega prvenstva, ki ga bodo odprli 11. februarja, in še nekaj več… »

Svetovni gospodarski forum letos v znamenju energetike in prehrane

RTV Slovenija 16.01.2023
V švicarskem Davosu se začenja 53. letno srečanje Svetovnega gospodarskega foruma (WEF). Med osrednjimi temami bosta energetska in prehranska kriza, razpravljali bodo tudi o visoki inflaciji. Slovenijo zastopa ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon… »

To so največji rokometni zaslužkarji, blizu vrha tudi dva Slovenca

SiolNET 16.01.2023
Najboljše reprezentance sveta se trenutno merijo na svetovnem prvenstvu v rokometu, ob tem pa so pri hrvaškem Indexu objavili seznam najbolj plačanih rokometašev na svetu. Na prvem mestu je francoski rokometaš Nikola Karabatić, ki zasluži okoli 1,8… »

Policist priznal krivdo za 24 posilstev

Zurnal24 16.01.2023
V Veliki Britaniji razburja primer policista londonske metropolitanske policije, ki je priznal krivdo za 24 posilstev in drugih spolnih napadov na 12 žensk v skoraj dveh desetletjih. Seznanjeni so bili z obtožbami, a niso ukrepali Čeprav je bila… »

Preobrat, ki ga Robert Golob ne bo vesel

SiolNET 16.01.2023
Število volivcev, ki so nezadovoljni z delom aktualne vlade, je prvič preseglo število njenih podpornikov, kažejo podatki januarske javnomnenjske ankete, ki jo je za Dnevnik opravila agencija Ninamedia. Vlado Roberta Goloba je januarja podpiralo 46… »

Kubacki besen v izteku skakalnice: "Bolj jezen kot vesel"

Zurnal24 16.01.2023
Trener poljskih skakalcev in glavni osmoljenec Dawid Kubacki sta bila nezadovoljna po koncu domače tekme v Zakopanah. V svetovnem pokalu v smučarskih skokih postaja vse bolj napeto v boju za veliki kristalni globus. Norvežan Halvor Egner Granerud se je… »

Đoković niza odpovedi

Zurnal24 16.01.2023
Zdravstveno stanje Novaka Đokoviča je pred prvim dvobojem na OP Avstralije velika uganka. Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je že drugi dan zaporedoma na prizorišču odprtega prvenstva Avstralije odpovedal trening, poročajo lokalni mediji… »

S Hrvaške nepojasnjeno izginila jahta Putinovega prijatelja

Zurnal24 16.01.2023
Hrvaške oblasti so jahto zasegle v okviru sankcij proti Rusiji. Izginila je oktobra lani, pristojni so za izginotje izvedeli šele prejšnji teden. Iz priveza v Betini na hrvaškem otoku Murter je oktobra lani izginila jahta ruskega oligarha Ališera… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem