Slovenija arhiv novic 16.01.2023

BO SLOVENIJA PREPOVEDALA STAVE NA KONJSKIH DIRKAH? Posvet štirih predsednikov (VIDEO)

Regional 16.01.2023
Na posvetu Za boljšo prihodnost živali, ki je bil danes v DZ na pobudo predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič, so se zavzeli za zakonodajo, ki bo bolj prijazna do živali, pa naj gre za rejne živali ali za hišne ljubljenčke. Za boljšo prihodnost… »

Našli črni skrinjici po strmoglavljenju letala v Nepalu #video #foto

SiolNET 16.01.2023
Preiskovalci so našli črno skrinjico in snemalnik zvoka v pilotski kabini letala, ki je v nedeljo strmoglavilo v Nepalu, je povedal predstavnik letališča v Katmanduju. Na letalu ATR 72, ki ga upravlja Yeti Airlines, je bilo ob strmoglavljenju 72… »

Dva odstotka BDP za vojsko do leta 2030

Dnevnik 16.01.2023
Na posvetu o predlogu nove resolucije o dolgoročnem programu razvoja in opremljanja Slovenske vojske (SV) do leta 2040, sedanja naj bi veljala do leta 2035, so se udeleženci strinjali, da se je treba hitro odzivati na spreminjajoče se varnostne… »

Alen Kobilica po sinu dobil še hčerkico

Necenzurirano 16.01.2023
Maja Prašnikar mu je danes rodila drugega otroka, hčerkico, ki sta jo poimenovala Inti. Po sinu Valu, ki je novembra dopolnil dve leti, sta Maja Prašnikar in Alen Kobilica zdaj dobil še hčerko. »In princeska je prispela v največjem snežnem… »

Lahovnik: Vlada bo imela ob takšnem tempu kmalu velike težave

Zurnal24 16.01.2023
Vse večji proračunski primanjkljaj ... Dvig minimalne plače in vse več zahtev po zvišanju plač v javnem sektorju javnim financam nalagajo vse večje breme, opozarjata profesor na ljubljanski ekonomski fakulteti Matej Lahovnik in predsednik… »

Odpirajo se ambulante za neopredeljene, odziv je velik

Dnevnik 16.01.2023
V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje je ob 8. uri začela delovati ambulanta za bolnike, ki nimajo izbranega družinskega zdravnika. Interes je velik; v manj kot dveh urah so v njej obravnavali 25 bolnikov, kar nekaj jih na obravnavo še čaka. Ambulante za… »

Ljubljanske mlekarne ustavile dobave Mercatorju, ker ta ni pristal na zvišanje cen mleka

Dnevnik 16.01.2023
Ljubljanske mlekarne so prejšnji ponedeljek po poročanju N1 ustavile dobave Mercatorju, ker ta ni pristal na zvišanje cen mleka. V zadnjem letu smo sprejeli 19 zahtevkov Lactalisa, ki je lastnik Ljubljanskih mlekarn, zadnjega pa smo kot neutemeljenega… »

Saša Lendero po razhodu: Ostajam svoja in vaša levinja, ki ne gre na kolena

Slovenske novice 16.01.2023
Kot smo že poročali, sta pevka Saša Lendero in glasbeni producent Miha Hercog oznanila, da se po dveh desetletjih ljubezni in le dobrem letu zakona razhajata. Preberite, kaj sta povedala. Petek, 13., velja za nesrečen dan, zagotovo pa je to dan, ki si… »

Kremelj / »Ruske sile ne napadajo stanovanjskih stavb«

Mladina 16.01.2023
Rusija zanika odgovornost za sobotni napad na stanovanjsko stavbo v ukrajinskem mestu Dnipro, v katerem je umrlo najmanj 36 ljudi. V Kremlju so danes zanikali odgovornost za sobotni napad na stanovanjsko stavbo v ukrajinskem mestu Dnipro, v katerem je… »

S stavko grozi tudi Sindikat državnih organov Slovenije

Necenzurirano 16.01.2023
Vlada je najmočnejšim in najbolj vplivnim poklicnim skupinam javnega sektorja (učitelji, zdravniki, zdravstveno osebje, policisti) povečala plače, ostale v državnem aparatu pa ignorirajo, česar imajo slednji dovolj. Sindikat državnih organov… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem