Slovenija arhiv novic 16.01.2023

V Barceloni evforija, v Madridu pa so prižgani vsi alarmi

Dnevnik 16.01.2023
Potem ko je Barcelona osvojila španski superpokal z zmago s 3:1 proti Realu iz Madrida, je v Kataloniji po letu dni brez lovorik zavladala evforija. Zaradi slabe igre Reala so v Madridu prižgani vsi alarmi. Xavi Hernadez je osvojil prvo lovoriko v svoji… »

Sodbo Gregorju Ducmanu bodo razglasili v četrtek

Delo 16.01.2023
Za umor mame in poskus umora očeta na grozovit in zahrbten način tožilstvo zahteva 30 let zapora. Okrožna državna tožilka Marija Sladič je v današnjih zaključnih besedah na celjskem okrožnem sodišču za Gregorja Ducmana zahtevala skupno 30 let… »

Začetek sojenja osumljencem za eno največjih športnih tragedij vseh časov

Zurnal24 16.01.2023
Po stadionski tragediji na Javi se je začelo sojenje petim obtoženim. Tri mesece in pol po množični paniki na indonezijskem nogometnem stadionu, v kateri je v stampedu umrlo 135 ljudi, so se začela sojenja petim osumljencem, poročajo agencije. To je… »

STRAHOTNE PODOBE KRASA, KI NAS BODO SPREMLJALE ŠE DOLGO: Kaj smo se naučili iz najhujšega požara v zgodovini države…

Regional 16.01.2023
Pred otvoritvijo fotografske razstave o lanskem požaru na Krasu, so v Pivki pripravili okroglo mizo o največjem požaru v samostojni Sloveniji in sanaciji po njem. Udeležil se jo je tudi minister za obrambo Marjan Šarec. Izkušnje tega požara so, da… »

PO INCIDENTIH NA OTROŠKEM ŠPORTNEM TEKMOVANJU V SARAJEVU VEČ PRIDRŽANIH: Tarča napada so bili starši (VIDEO)

Regional 16.01.2023
Sarajevska policija je pridržala deset ljudi, ki so v soboto sodelovali v napadu na skupino Srbov. Tarča napada so bili starši, katerih otroci so se v prestolnici BiH udeležili otroškega turnirja v malem nogometu. Incident se je zgodil tudi na… »

Jutri nove cene bencina in dizla. Kdo bo na boljšem?

SiolNET 16.01.2023
V torek se bodo cene goriv ponovno spremenile. Po napovedi časnika Finance naj bi se regulirana cena 95-oktanskega bencina zunaj avtocest podražila za okoli dva centa na nekaj več kot 1,29 evra. Bolj veseli bodo lastniki dizelskih avtomobilov, saj naj… »

Odprli prvo etapo novogradnje, želeli bi tudi terciar

Delo 16.01.2023
V novih prostorih že delujejo dnevna bolnišnica in anesteziološke ambulante, na vrhu je heliport. Prva etapa največjega investicijskega projekta v Splošni bolnišnici Celje, ki je tudi eden največjih projektov v slovenskem zdravstvu, je zaključena… »

Slovenski so lahko tudi Giro, Tour in Vuelta

Delo 16.01.2023
Martin Hvastija upa, da bodo po sušni sezoni slovenski asi spet zmagovali na tritedenskih dirkah. Rogliča bi raje videl v Franciji kot Italiji. V nadaljevanju preberite: Avstralija ne bo gostila samo prvega turnirja za teniški grand slam sezone… »

Skoraj polovica prebivalcev Slovenije zmanjšala stroške, številni to še načrtujejo

RTV Slovenija 16.01.2023
Skoraj polovica oz. 45 odstotkov vprašanih prebivalcev Slovenije je v preteklih mesecih zaradi draginje zmanjšala nekatere življenjske stroške. Še 30 odstotkov vprašanih jih to načrtuje v prihajajočih mesecih, kaže raziskava, ki jo je izvedla… »

90 let bi praznovala Susan Sontag, "zadnja velika ameriška literarna zvezda"

RTV Slovenija 16.01.2023
Pred 90 leti se je rodila ameriška pisateljica in filozofinja Susan Sontag. Slovela je zlasti po esejih, čeprav je objavila tudi nekaj romanov in dram. V 60. letih je bila ena najglasnejših javnih osebnosti, ki so nasprotovale vojni v Vietnamu. Njen… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem