Slovenija arhiv novic 16.01.2023

Toliko več boste plačali za liter bencina

Zurnal24 16.01.2023
Od polnoči bodo v veljavi nove cene bencina in dizla. Cena 95-oktanskega bencina se bo v torek na bencinskih servisih zunaj avtocest podražila za 1,2 centa na 1,288 evra za liter. Nova cena dizla pa bo ostala nespremenjena pri 1,483 evra za liter… »

Slovenija, ni še konec: na vidiku nove porcije snega

Slovenske novice 16.01.2023
Kmalu nas čaka naslednja pošiljka ... Danes in v prihodnjih dneh lahko pričakujemo tri pošiljke padavin, je povedal meteorolog na agenciji za okolje Andrej Velkavrh. Danes ponoči bo meja sneženja višje, po nižinah pa se bo dež mešal s snegom… »

V hudi prometni nesreči na Gorenjskem življenje izgubil 19-letnik

SiolNET 16.01.2023
Na cesti med Podbrezjami in Zvirčami se je dopoldne zgodila prometna nesreča, v kateri je 19-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotno smerno vozišče in z desnim bočnim delom avtomobila trčil v drevo… »

Brecelj želi odkriti, kdo si ne želi sprememb v zdravstvu

Delo 16.01.2023
Kirurg Erik Brecelj prevzema vodenje strateškega sveta, ki bo premiera Goloba usmerjal pri reformi zdravstva. Nastavljal bo ogledalo. Danijel Bešič Loredan je maja lani med zaslišanjem za ministrski položaj pred parlamentarnim odborom za zdravstvo… »

Prva ovira v Krakovu bo Vujovičev Iran, ključna tekma v petek s Španci

RTV Slovenija 16.01.2023
Slovenski rokometaši se bodo v glavnem delu svetovnega prvenstva v sredo v dvorani Tauron v Krakovu pomerili z Iranom, ki ga vodi nekdanji slovenski selektor Veselin Vujović. Ključna tekma za preboj v četrtfinale bo zelo verjetno v petek proti… »

Sindikat carinikov za 13. februar napovedal začetek stavke zaposlenih na Fursu

Dnevnik 16.01.2023
Sindikat carinikov Slovenije je za 13. februar napovedal začetek stavke zaposlenih na Finančni upravi RS (Furs). Med drugim zahtevajo dvig izhodiščnih plač za pet plačnih razredov za vse uslužbence Fursa, štiriodstotni dodatek k plači kot… »

JEK dobil okoljsko soglasje za podaljšanje obratovanja

Finance.si 16.01.2023
Ministrstvo za okolje in prostor je jedrski elektrarni Krško izdalo okoljsko soglasje za podaljšanje obratovanja. Elektrarna je pripravljena na delovanje do leta 2043. V NEK so končali postopek presoje vplivov na okolje, ki so ga opravili po lanskem… »

Peugeot 308 je novi Slovenski avto leta 2023

Zurnal24 16.01.2023
Na drugo mesto se je uvrstila opel astra, na tretje pa toyota corolla cross. Med finalisti sta bila še alfa romeo tonale in citroën C5 X. Lani je naziv osvojil toyota yaris cross. Peugeot 308, ki je kupcem na voljo kot petvratna kombilimuzina in kot… »

Na Trgu republike bo 1. februarja vseslovenski protest upokojencev: To so njihove zahteve

Nova 24TV 16.01.2023
Ljubljana, Trg republike (Foto: STA) Vlada je pred novim letom preprečila izredno uskladitev pokojnin, hkrati upokojence vse bolj stiskajo podražitve, kar je med drugim izzvalo vseslovenski protest upokojenk in upokojencev. Ta bo potekal v sredo, ob 15… »

Respiratorna obolenja otrok povečala naval na ZD Center #video

SiolNET 16.01.2023
Na pediatrični nujni medicinski pomoči (PNMP), ki deluje v ZD Ljubljana Center, beležijo povečano število obiskov zaradi respiratornih obolenj. Starše prosijo, naj čez dan raje obiščejo otrokovega pediatra oziroma ambulanto, kjer bi moralo biti… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem