Arhiv novic 21.01.2023

Snežni plaz na avtocesti v Tibetu zahteval najmanj 28 življenj

RTV Slovenija 21.01.2023
Na gorski avtocesti v Tibetu se je v torek sprožil snežni plaz, ki je zasul številna vozila. Kitajske oblasti so v petek končale reševalno akcijo in sporočile, da je umrlo najmanj 28 ljudi. Plaz je zasul cesto pri izhodu iz predora v kraju Njingči… »

Avstrijska podjetja: birokratski postopki in visoki davki so slovenski problem

Nova 24TV 21.01.2023
Foto: Freepik Podjetja z večinskim avstrijskim kapitalom v Sloveniji so z dosežki v letu 2022 zadovoljna, gospodarski obeti za prihodnost pa so negotovi. Čeprav podjetja pričakujejo upad prodaje, naročil in zasedenosti proizvodnih zmogljivosti, je… »

Smučišče Cerkno končno odprlo svoja vrata

RTV Slovenija 21.01.2023
Smučarski Center Cerkno je z velikim veseljem naznanil, da se bodo od 21. januarja naprej ljubitelji smučanja spet lahko spustili po večini prog. Naprave obratujejo vsak dan od 9. do 16. ure, poskrbljeno je tudi za pristaše drugih zimskih radosti… »

Koronavirus v Sloveniji: toliko okužb so potrdili v petek

SiolNET 21.01.2023
V petek so ob 3.601 hitrem testu in 610 PCR-testih potrdili 268 okužb z novim koronavirusom, kažejo najnovejši podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). To je 180 okužb manj kot pred tednom dni, ko so jih potrdili 448. Sedemdnevno… »

Izgoreli ravnatelji hočejo višje plače

Delo 21.01.2023
Država ni dala jasnega in nedvoumnega signala, da sta vzgoja in izobraževanje pomembna. Ne le pomembna, ampak ključna za našo prihodnost. V nadaljevanju preberite: Pričakovano so se valu zahtev po višjih plačah pridružili še ravnatelji vseh… »

“Spoznala sem ga v Gorici. Roke mi je položil na zadnjico”

Primorske 21.01.2023
Po Anni in Ester, dveh nekdanjih redovnicah (gre za psevdonima), ki sta anonimno razkrili svoje doživljanje spolnih in psiholoških zlorab jezuitskega patra Marka Ivana Rupnika, je dnevnik Domani objavil intervju še s tretjo nekdanjo redovnico skupnosti… »

Mercedes bo med zaposlene razdelil rekordne nagrade

RTV Slovenija 21.01.2023
Okoli 93.000 zaposlenih v Mercedesu se lahko veseli rekordnega bonusa za leto 2022. Rekordna nagrada znaša do 7300 evrov. Mercedes je lani ustvaril zajeten dobiček. Družba bo uradne številke objavila šele na tiskovni konferenci o bilanci stanja 17… »

Kolumna Mateja Fišerja: Faust Vrančić

Slovenske novice 21.01.2023
V nekaterih drugih časih bi lahko bil prav Faust Vrančić tisti, za katerega bi se lahko reklo, da je najpomembnejši Hrvat. Na majhnem otoku Prvić zraven Šibenika je mali muzej, posvečen Faustu Vrančiću. Samo ime ne pove veliko, saj ne gre za še… »

V prometni nesreči umrl znani bobnar (FOTO)

Slovenske novice 21.01.2023
Rajko Ropoša priznal krivdo in bo poldrugo leto zapora odslužil z delom v splošno korist. Pokojni fizioterapevt Žarko Sreš igral pri nekoč priljubljeni skupini D'Kwaschen Retashy. Ker je 29-letni Rajko Ropoša iz Beltincev na predobravnavnem naroku… »

Glave gor, niso še rekli zadnje

Slovenske novice 21.01.2023
Rokometaši po porazu s Španijo ostali brez četrtfinala SP. Blaž Janc poudarja, da v nedeljo morajo premagati Črno goro. Ni se izšlo za četrtfinale v Gdansku in zaključne boje v Stockholmu. Španci so bili premočni za slovenske rokometaše, ki so… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem