Arhiv novic 21.01.2023

Tudi pri nas lahko uživamo v domačih avokadih

Slovenske novice 21.01.2023
Na prosto jih ne bomo presajali, a uspevajo tudi v zaprtih prostorih. Med privrženci zdrave prehrane je avokado že dolgo eno najbolj priljubljenih živil. Vsebuje namreč veliko dobrih maščob, zato je nasiten, ker nima zelo izrazitega okusa, pa ga… »

Skrivni gumb na oknu vas bo rešil to zimo: vaš račun za ogrevanje bo nižji (VIDEO)

Slovenske novice 21.01.2023
Obstaja trik, ki vam pomaga, da okna pozimi ne prepuščajo mraza. Vaš račun za ogrevanje bo občutno nižji. V večini gospodinjstev so stara lesena okna zamenjali s tistimi iz PVC materiala. Poleg tega, da so lažja za »rokovanje«, bolje zadržujejo… »

Moj otrok je problematičen, popravite ga!

Delo 21.01.2023
Družine so žrtve sodobnega časa, a v njih iskati izključnega krivca za medvrstniške obračune je, kot pravi dr. Tjaša M. Kos, preveč poenostavljeno. V nadaljevanju preberite: Šola se spopada z vrsto zahtevnih specifičnih izzivov. Šolniki, meni… »

Manj siloviti odzivi na signale centralnih bank

Delo 21.01.2023
V Združenih državah Amerike se je lanski sočasni padec delnic in obveznic zgodil šele tretjič v zadnjem stoletju. V nadaljevanju preberite: Leto 2022 je bilo zelo neprizanesljivo do večine vlagateljev, ki so jih posebej močno prizadeli največji… »

Liverpool in Chelsea sta se ustrašila izziva

Delo 21.01.2023
Prvi derbi konca tedna v Angliji brez zmagovalca, vrhunec kola šele sledi. Liverpool in Chelsea sta tudi v enem od derbijev tega konca tedna nadaljevala s slabo igro iz celotne sezone in z izidom 0:0 gotovo nista navdušila navijačev, ki v njunih tekmah… »

Buzz kot električni bulli sodobnega časa

Delo 21.01.2023
Najnovejši volkswagen iz družine ID ima všečno pojavo, a za zdaj so dobave omejene. Celoten članek lahko preberete po ogledu videa. Predvajajte video in nadaljujte z branjem članka. Lahko pa postanete naš naročnik in takoj dostopate do vseh… »

ZNAKI Z ODLIČNIMI PREDISPOZICIJAMI ZA STARŠEVSTVO: Svoje lastnosti znajo uporabiti v prid otrok

Regional 21.01.2023
Astrološki znak, v katerem se človek rodi, seveda ni edini dejavnik, ki določa, kako dober starš bo nekdo, vendar pa lahko vpliva na to, kako se oseba odziva na starševsko vlogo. Nekatera znamenja zodiaka imajo boljše predispozicije za starševstvo… »

Mirana Likar: Ženska hiša

RTV Slovenija 21.01.2023
Podobno kot v romanu Pripovedovalec izpred dveh let Mirana Likar tudi v kratkoprozni zbirki Ženska hiša izpostavlja sugestivno moč pripovedovanja zgodb junakov, ki se po svojih zmožnostih bojujejo z razmerami, v katerih so se znašli. Nekateri se iz… »

V butik po zavržene obleke: na prodaj so oblačila različnih znamk, tudi prestižnih (FOTO)

Slovenske novice 21.01.2023
Krški Knof ni le prodajalna rabljenih stvari, tam so prave delavnice, na primer šiviljska in mizarska. Predelujejo tudi odpadno plastiko. Obisk Salona pohištva ponovne uporabe v Krškem je posebno doživetje. Vsak predmet ima svojo zgodbo in čaka na… »

Postanite poslovodja v trgovini

Slovenske novice 21.01.2023
Pri izobraževanju trgovskega kadra aktivno sodeluje Trgovinska zbornica Slovenija. Marsikdo si je za novo leto zadal cilje na področju kariere in izobraževanja. Če želite postati trgovski poslovodja oziroma poslovodkinja, je Trgovinska zbornica… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem