Arhiv novic 24.01.2023

Znani termini tekem slovenskih reprezentanc na EP-ju

RTV Slovenija 24.01.2023
Evropska odbojkarska zveza je razkrila urnik tekem na evropskih prvenstvih za ženske in moške, ki se bosta začeli 15. oziroma 28. avgusta. Na obeh bosta nastopili tudi slovenski vrsti. Dekleta bodo prvo tekmo odigrala 18. avgusta v Gentu proti Poljski… »

Afirmacije za nov začetek

Slovenske novice 24.01.2023
Ko se 22. januarja vsi večji planeti obrnejo direktno, bo to v resnici tisti novi začetek, ki smo ga čakali. Ravno zato je pomembno, da ga začnete kar najbolje opremljeni. Umetnost govorjene besede je ključnega pomena pri oblikovanju naše… »

Električni transit: kar 30 tisočakov dražji od dizelskega

Slovenske novice 24.01.2023
Legendarni dostavnik z novim pogonom. Na slovenski trg je prispela električna različica Fordovega transita (e-transit). Pripravljena je v dveh izvedbah nosilnosti, v nobenem primeru pa ni poceni. Električni transit ima v dnu vozila baterijski sklop, ki… »

Reaktivacija verbalnega delikta? Aktivist Savič je Možino in Tomašiča prijavil AKOS-u

Nova 24TV 24.01.2023
Levičarski provokator Domen Savič (Foto: STA) “Na AKOS smo ravnokar naslovili pobudo za inšpekcijski nadzor v primeru oddaje Intervju, v kateri sta nastopala gost Boris Tomašič in voditelj Jože Možina. Po našem mnenju sta oba namreč kršila… »

Predsednica Nataša Pirc Musar s po meri izdelano vojaško jakno

Necenzurirano 24.01.2023
Predsednica države Nataša Pirc Musar se je večkrat pojavila v javnosti v usnjeni jakni, na kateri je tako kot pri vojakih označeno njeno ime. To so opazili tudi nekateri uporabniki družbenih omrežij. Eden izmed njih je na Twitterju zapisal: "V… »

Kylie Jenner razkrila sinovo ime, določen del sveta se bo prijel za glavo

Zurnal24 24.01.2023
Končno znano, kako je ime njenemu drugorojencu. Kylie Jenner in raper Travis Scott sta se sina razveselila februarja lani. Najprej sta mu nadela ime Wolf, čez nekaj časa pa sporočila, da sta si premislila, ker nista dobila občutka, da mu ime zares… »

OZS: Osnutek pravilnika o poklicnih boleznih za delodajalce ni sprejemljiv

RTV Slovenija 24.01.2023
Upravni odbor OZS-ja je po obravnavi osnutka pravilnika o poklicnih boleznih ocenil, da ni sprejemljiv. Vloga delodajalcev pri ugotavljanju poklicne bolezni je povsem izključena, delodajalec pa mora imeti tudi možnost zavarovati odškodninsko… »

Predsednica Pirc Musar s SD tudi o morebitnih spremembah ustave pri imenovanju funkcionarjev

SiolNET 24.01.2023
Predsednica republike Nataša Pirc Musar se je danes srečala s predsednico SD Tanjo Fajon in vodjo poslanske skupine SD Janijem Prednikom. Spregovorili so o izzivih zdravstvene reforme, morebitnih spremembah ustave, predvsem v luči imenovanja… »

Bruselj z dodatnimi predlogi za zaščito opraševalcev

Delo 24.01.2023
Dokument z naslovom Novi dogovor za opraševalce predvideva nove ukrepe EU in držav članic do leta 2030. Evropska komisija je predstavila nove predloge za spopad s perečo problematiko zmanjševanja števila opraševalcev po Evropi. Dokument z naslovom… »

Bill Gates z več milijoni dolarjev podprl podjetje, ki skuša zmanjšati riganje krav

RTV Slovenija 24.01.2023
Ameriški milijarder Bill Gates je vložil denar v avstralsko zagonsko podjetje, ki želi zmanjšati izpuste metana, ki nastanejo pri kravjem riganju. Soustanovitelj računalniškega velikana Microsoft je že večkrat javno govoril o tem, da ima prireja… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem