Arhiv novic 24.01.2023

TRETJI FAMNITOV IZLET V MATEMATIČNO VESOLJE: Kdaj sta dva grafa zares enaka?

Regional 24.01.2023
Predavanje z naslovom 'When are two graphs really the same?', ki ga bo izvedel dr. Ted Dobson, (UP FAMNIT in UP IAM), bo potekalo v sredo, 25. januarja, ob 18.00 v Veliki predavalnici - VP3 (UP FAMNIT) in preko aplikacije ZOOM. Ted Dobson je leta 1995… »

Vrhovno sodišče potrdilo sodbo

Gorenjski glas 24.01.2023
Petčlanski senat vrhovnega sodišča je potrdil sodbi ljubljanskega okrožnega in višjega sodišča, s katerima je bila Domžalčanu Petru Gaspetiju izrečena tridesetletna zaporna kazen. Ljubljana – Vrhovno sodišče je potrdilo enotno kazen trideset… »

Prihaja generacija, osvobojena klasikov

Gorenjski glas 24.01.2023
V Prešernovem gledališču so sredi priprav na letošnji 53. Teden slovenske drame, ki se bo tradicionalno začel 27. marca, na svetovni dan gledališča. Selektor Rok Bozovičar je predstavil uprizoritve, ki jih je uvrstil v tekmovalni in spremljevalni… »

Podžupan Železnikov Tomaž Demšar

Gorenjski glas 24.01.2023
Železniki – Župan Občine Železniki Marko Gasser je za podžupana imenoval Tomaža Demšarja. Funkcijo bo opravljal nepoklicno. Demšar, doma z Rudna, je kot mizarski mojster že 34 let samostojni podjetnik, ima pa tudi kmetijo. Poleg tega je… »

Dežela pod Kavkazom (5. del)

Gorenjski glas 24.01.2023
Sediva v glasni, zadušljivi mašrutki in si vsakih nekaj minut s čela briševa potne kapljice. Gruzijo je v zadnjem tednu septembra zajel vročinski val in temperature dvignil v nebo, proti štiridesetim stopinjam, ki sva jih preživljala v prijetnem… »

Rokometaši za konec premagali Črno goro

Gorenjski glas 24.01.2023
Kranj – Slovenska moška rokometna reprezentanca je na svoji zadnji tekmi na letošnjem svetovnem prvenstvu na Švedskem in Poljskem v Krakovu premagala Črno goro z 31 : 23. Izbranci Uroša Zormana so v skupinskem delu v Katovicah premagali Savdijce s… »

Tudi o participativnem proračunu

Gorenjski glas 24.01.2023
Vodice – Člani občinskega sveta Vodice so na drugi seji soglasno potrdili delovna telesa oziroma odbore občinskega sveta, člane Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu ter nadzorni odbor občine, pri katerem so se sicer zadržali nekoliko… »

70 let delovanja Mestnega muzeja Idrija

RTV Slovenija 24.01.2023
Mestni muzej Idrija letos zaokroža 70-letnico svojega delovanja, obenem pa zaznamujejo 60. letnico upravljanja Partizanske bolnice Franja ter 45. letnico ustanovitve oddelka muzeja v Cerknem. "Začetki Mestnega muzeja Idrija, ki ga je januarja 1953… »

Nove zaposlitvene priložnosti vas čakajo v Celju in okolici!

Celje.info 24.01.2023
Podjetje Trenkwalder kadrovske storitve, d.o.o. je uspešno mednarodno podjetje, ki razume in upošteva želje posameznika pri iskanju zaposlitve. Mnogim v naši regiji so že pomagali do boljše službe. Kako lahko pomagajo tudi vam, preverite na… »

Slovenija ne potrebuje Russia Today – ima javno RTV!

Nova 24TV 24.01.2023
Ruska propaganda na javni RTV (Vir: zajem zaslona, MMC) Ob nezakoniti in neizzvani agresiji Rusije na Ukrajino so še najbolj vročekrvni zagovorniki Putina in njegove zunanje politike dvakrat premislili, ali je ruskega vodjo še mogoče podpirati… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem