Slovenija arhiv novic 25.01.2023

V filmu o Michaelu Jacksonu tudi o "težkih vprašanjih"

SiolNET 25.01.2023
Za letos je napovedan začetek produkcije biografskega film o Michaelu Jacksonu, ki bo nastal v sodelovanju s skrbniki pevčeve zapuščine. Režijo filma z naslovom Michael bo prevzel Antoine Fuqua, ki je med drugim režiral filme Dan za trening… »

Umrl nekdanji obrambni minister Alojzij Krapež

Delo 25.01.2023
Minister je postal marca 1997 v vladi Janeza Drnovška, in sicer iz kvote Slovenske ljudske stranke. Po daljši bolezni je v 65. letu umrl nekdanji obrambni minister Alojzij Krapež. Rodil se je leta 1958 na Otlici. Po končani srednji šoli je diplomiral… »

Nemčija naj bi se letos vendarle izognila recesiji

SiolNET 25.01.2023
Nemško gospodarstvo se bo po najnovejši vladni napovedi letos izognilo recesiji in bo beležilo 0,2-odstotno rast. Še sredi oktobra so v Berlinu predvsem zaradi visokih stroškov z energenti napovedovali, da se bo največje evropsko gospodarstvo… »

Regijski zmagalci Ekokviza prihajajo s Polul

Celje.info 25.01.2023
Na Ekokvizu, vseslovenskem tekmovanju osnovnošolcev v ekoznanju, ki ga pripravlja Ekošola v sodelovanju s Telekomom Slovenije, je v celjski regiji slavila ekipa učencev Osnovne šole Frana Kranjca. Letos je na Ekokvizu v tričlanskih ekipah tekmovalo… »

V PORTOROŽU O GASTRONOMSKEM TURIZMU: "Vrhunska kulinarika je tudi v Parizu, slovenske tradicionalne jedi pa le v Sloveniji"

Regional 25.01.2023
Za slovenski turizem je še bolj od vrhunske kulinarike pomembna ponudba tradicionalnih jedi in pijač, ta pa še ni dovolj izkoriščena, so danes v Portorožu opozorili udeleženci srečanja o vinskem in gastronomskem turizmu na kmetijah. Raziskovalci s… »

V državnem zboru odmeva presenetljiva podpora noveli zakona o finančni upravi

Primorske 25.01.2023
V državnem zboru (DZ) dan po glasovanju odmeva podpora noveli zakona o finančni upravi, ki so ji zeleno luč poleg poslancev Gibanja Svoboda nepričakovano prižgali tudi poslanci Levice. Glasovanje je presenetilo tudi tretjo koalicijsko partnerko… »

FESTIVAL KAVČ PRIHODNJI TEDEN PO SLOVENIJI IN V TRSTU: Koncerti različnih glasbenih zvrsti, performansi in predstave malo…

Regional 25.01.2023
Po Sloveniji in v Trstu bo prihodnji teden potekal festival Kavč, ki bo osmič zapored pripeljal umetnost v nekonvencionalne prostore, kot so dnevne sobe, kuhinje in pisarne. Zgodilo se bo okrog 200 dogodkov s koncerti različnih glasbenih zvrsti ter… »

Strokovnjaki z nedestruktivno metodo raziskali mumijo, imenovano zlati deček

Primorske 25.01.2023
V svetovnem nazoru starih Egipčanov je bila smrt le prehod v posmrtno življenje in nekaterim umrlim so zato za prehod v onostranstvo priložili dragocene grobne pridatke. Da bi jih lahko videli, je bilo treba nekoč mumije odpreti, zdaj pa so z… »

Velik mednaroden uspeh slovenskih znanstvenikov

Zurnal24 25.01.2023
Mednarodno priznanje za inovativno zdravljenje simptomov pasje demence. Urban Košak s Fakultete za farmacijo v Ljubljani je z ekipo prejel nagrado za najbolj inovativen projekt na področju zdravja živali na prestižnem dogodku Biofit, namenjenem… »

Vozilo v jarek pri Šmarju

Kozjansko 25.01.2023
Včeraj je ob 6.02 v kraju Sotensko v občini Šmarje pri Jelšah osebno vozilo zdrsnilo v obcestni jarek. Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so gasilci PGD Šmarje pri Jelšah vozilo potegnili nazaj na cesto. Poškodovanih… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem