Slovenija arhiv novic 25.01.2023

Čas za globalno zunanjo politiko

Dnevnik 25.01.2023
Zaradi spreminjajočih se mednarodnih okoliščin Slovenija prilagaja svojo zunanjepolitično strategijo in se tudi s tem krovnim dokumentom vrača v jedrno Evropo. Ob osredotočanju na kandidaturo za članstvo v varnostnem svetu v prihodnjih mesecih… »

Nov rekord Shiffrinove, Dvornikova po sanjski vožnji do uspeha kariere

SiolNET 25.01.2023
Ameriška smučarska šampionka Mikaela Shiffrin je nepremagljiva. V Kronplatzu je v veleslalomu stopila na najvišjo stopničko tako v torek kot tudi dan pozneje, s 84. zmago v svetovnem pokalu pa še izboljšala rekord v ženski konkurenci, hkrati pa se… »

Zlorabe patra Rupnika: prvič se je javno odzval tudi papež Frančišek

Zurnal24 25.01.2023
Papež Frančišek je v prvem odzivu na primer patra Marka Rupnika, jezuita in umetnika, ki ga več redovnic obtožuje zlorab, dejal, da ga je zadeva presenetila in prizadela. V danes objavljenem intervjuju za ameriško tiskovno agencijo AP je še… »

V Ankari ponovitev scenarija iz dvorane Tivoli

Dnevnik 25.01.2023
Odbojkarji ACH Volleyja so v svoji zadnji tekmi v ligi prvakov v skupini E v Ankari vodili že z 2:1 v nizih, na koncu pa so morali priznati premoč domače ekipe Ziraat Bank. Podobno kot v Ljubljani pred slabima dvema mesecema so bili varovanci Radovana… »

Marko Jug novi generalni direktor UKC Ljubljana

Primorske 25.01.2023
Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je za generalnega direktorja s polnim mandatom imenoval Marka Juga, ki je bolnišnico kot v. d. vodil od septembra, so potrdili v UKC. Soglasje k njegovemu imenovanju mora dati še vlada. LJUBLJANA >… »

Ogrevanje v Novi Gorici bo dražje, a podražitev za prebivalce ne bo tako boleča

Primorske 25.01.2023
Bojazen, da se bo ogrevanje za stanovalce blokov dramatično podražilo, se k sreči le ne bo uresničila. Vlada je namreč v torek popoldne omejila cene. V Novi Gorici bo gospodinjstvo v povprečno velikem stanovanju s povprečno porabo za januar namesto… »

DALLAS KLJUB 41 TOČKAM DONČIĆA IZGUBIL: Ekipa iz ameriške prestolnice je bila za las boljša (FOTO, VIDEO)

Regional 25.01.2023
Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma izgubili proti Washington Wizards s 126:127. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je za domače zbral 41 točk, 15 skokov in šest podaj v 37 minutah in 46 sekundah na parketu… »

Priznanje za življenjsko delo Združenja Manager v roke Iva Boscarola

RTV Slovenija 25.01.2023
Člani Združenja Manager so se zbrali na tradicionalnem januarskem srečanju, s katerim zaznamujejo začetek novega poslovnega leta. Priznanje za življenjsko delo na področju menedžmenta je prejel nekdanji lastnik in direktor podjetja Pipistrel Ivo… »

Za izbruh okužb s salmonelo kriv biftek enega slovenskega proizvajalca

Necenzurirano 25.01.2023
Pristojni so danes predstavili zaključne ugotovitve preiskave primerov salmoneloze po Sloveniji z novembra lani. V okviru preiskave so potrdili, da je skupni vir okužb s salmonelo biftek, proizveden v mesariji Fingušt. Novembra lani je v več… »

Đoković kot brzovlak mimo postaje Rubljov

RTV Slovenija 25.01.2023
Novak Đoković v drugem tednu Melbourna deluje kot najbolj naoljen stroj, saj je v četrtfinalu suvereno in hitro izločil Andreja Rubljova s 6:1, 6:2 in 6:4. Na poti do finala zdaj stoji Američan Tommy Paul. Đoković je bil suveren, saj je izgubil le… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem