Slovenija arhiv novic 28.01.2023

Meloni v Tripolisu sklenila osem milijard dolarjev vreden dogovor za dobavo libijskega plina Italiji

RTV Slovenija 28.01.2023
Italijanska premierka Giorgia Meloni je le nekaj dni po obisku Alžirije, kjer je sklenila sporazum o okrepljenem energetskem sodelovanju, obiskala še Libijo in se dogovorila za osem milijard dolarjev vredno naložbo za dobavo libijskega plina. Meloni se… »

Melbourne v znamenju igralk iz Vzhodne Evrope

RTV Slovenija 28.01.2023
V tem stoletju se je v polfinale teniških turnirjev za grand slam uvrstilo največ igralk iz Vzhodne Evrope, približno v isti kategoriji so še igralke iz Zahodne Evrope in Severne Amerike, vsi preostali deli sveta pa imajo precej manj uspeha. Na… »

V džungli

RTV Slovenija 28.01.2023
Na bregu Soče v italijanski Gorici je spontano nastal begunski tabor, v katerem prosilci za azil preživljajo dneve in ki so ga poimenovali "džungla". Kraj, ujet med kulturami. Skozi oči Elise Menon, karizmatične gledališke režiserke, bomo skupnost… »

NOVOGORIŠKI ŽUPAN Z VODSTVI KULTURNIH USTANOV O EPK: "Kulturne vsebine naj bodo dostopne vsem"

Regional 28.01.2023
Župan Mestne občine Nova Gorica Samo Turel se je včeraj sestal z direktorji javnih zavodov s področja kulture v novogoriški občini. Beseda je tekla zlasti o Evropski prestolnici kulture (EPK), sodelujoči so izrazili veliko pripravljenost za… »

Slovensko prihodnost graditi na temeljih enotnosti ob osamosvojitvi

Goriški portal 28.01.2023
Na sinočnjem pogovornem večeru v Kobaridu je občinstvo v nabito polni dvorani Simona Gregorčiča v Kobaridu z navdušenjem prisluhnilo gostoma, zgodovinarju dr. Jožetu Možini ter predsedniku Združenja vrednot slovenske osamosvojitve (VSO) Lojzetu… »

KAKO VARNI SO NAŠI OSEBNI PODATKI: Informacijski pooblaščenec lani uvedel 1030 inšpekcijskih postopkov

Regional 28.01.2023
Ob evropskem dnevu varstva osebnih podatkov je informacijski pooblaščenec včeraj pripravil dogodek, v ospredju katerega je bila nedavna uveljavitev novega zakona o varstvu osebnih podatkov. Informacijski pooblaščenec je sicer lani uvedel 1030… »

Na desettisoče portugalskih učiteljev preplavilo ulice Lizbone in zahtevalo višje plače

RTV Slovenija 28.01.2023
V Lizboni se je zbralo več deset tisoč učiteljev in drugega šolskega osebja, ki so na množičnem protestu zaradi rasti življenjskih stroškov zahtevali višje plače in tudi boljše pogoje dela. "Milijoni za banke, za nas samo drobiž," se je… »

Teden v zvezdah: več življenjske energije, razum nam bo bolje delal

Slovenske novice 28.01.2023
Kako kaže? Po dolgem času lahko rečem, da bo teden pred nami prav prijeten. Luna raste, z njo tudi volja do življenja in sposobnost kaj konkretnega narediti. Aspektne povezave med planeti so temeljno spodbudne. Več bo volje, življenjske energije… »

Tin in Urška ustvarila film in se razšla (FOTO)

Slovenske novice 28.01.2023
Tin Vodopivec in Urška Majdič v svet pošiljata svoj prvi filmski projekt. Kljub razhodu še vedno poslovno sodelujeta. V začetku letošnjega leta se je kot požar razširila novica, da sta se razšla komik Tin Vodopivec in pevka Urška Majdič, ki sta… »

Eksplodirala je jeklenka, poškodovalo tudi prostore nad gostilno (FOTO)

Slovenske novice 28.01.2023
Po eksploziji v Cerkljah na Gorenjskem je zagorel gostinski objekt. Gasilci so preprečili širitev požara na sosednji objekt in apartmaje. V četrtek ob 14.47 je na Krvavški cesti v Cerkljah na Gorenjskem zagorel gostinski objekt zaradi eksplozije… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem