Slovenija arhiv novic 28.01.2023

Kolumna Miše Terček: Oče in sin

Slovenske novice 28.01.2023
Dokumentarec orisuje odnos med sinom in očetom, ki skupaj preživljata zadnje dni. Do konca. Do smrti starejšega. Julija 2021, torej pred približno letom in pol, je v 86. letu starosti umrl Robert Downey Sr. (starejši), ki si deli ime s svojim (vsaj v… »

Pes ustrelil lovca

Slovenske novice 28.01.2023
Med vožnjo je stopil na puško in jo sprožil. Krogla je zadela sopotnika v hrbet in ga ubila. Medtem ko ZDA pretresa nov val strelskih pohodov, v katerih je bilo od minulega konca tedna ubitih dvajset ljudi, med njimi tudi dva šolarja, se je v zvezni… »

Kijev novo rusko ofenzivo pričakuje okoli obletnice napada na Ukrajino

RTV Slovenija 28.01.2023
V Kijevu menijo, da se Rusija pripravlja na nove obsežne napade in bi lahko novo vojaško ofenzivo v Ukrajini sprožila čez mesec dni ob obletnici svoje vojaške agresije na sosednjo državo. Po besedah sekretarja ukrajinskega nacionalnega varnostnega… »

Vedenejeva, Hribar in Božič s priznanji GZS za leto 2022

Delo 28.01.2023
Gimnastična zveza Slovenije je v soboto v Portorožu podelila priznanja svojim najuspešnejšim športnikom v lanskem letu. V absolutni konkurenci so priznanja dobili Jekaterina Vedenejeva v ritmični gimnastiki, Nikolaj Božič v moški športni… »

Nismo še siti apokalipse: zelena luč za drugo sezono serije The Last of Us

RTV Slovenija 28.01.2023
HBO je postapokaliptično nadaljevanko The last of Us (Zadnji med nami) pograbil hitreje, kot se v seriji širijo zajedavske glive: po šele dveh predvajanih epizodah so ustvarjalcem naročili drugo sezono distopične uspešnice. Po dveh predvajanih… »

Med spanjem je Srečko dobil nož v vrat

Slovenske novice 28.01.2023
Vinko Pohar napadel sostanovalca v domu upokojencev Srečka Hladina. Glavno žilo zgrešil samo za centimeter. Kaj je povzročilo krvavi dogodek 2. januarja lani v domu upokojencev v Preboldu, kjer se je 65-letni Vinko Pohar z nožem spravil nad… »

Zadovoljna Maja Prašnikar: Dojenje v tandemu je čudovito!

Slovenske novice 28.01.2023
Alen Kobilica in Maja Prašnikar sta presrečna. Postala sta starša male Inti. Maneken in podjetnik Alen Kobilica in njegova srčna izbranka Maja Prašnikar sta spet ponosni očka in presrečna mamica, saj se je kar doma rodila deklica, ki sta jo… »

Charlene proslavila 45. rojstni dan, slavje okrnjeno

Slovenske novice 28.01.2023
Slavje bo zaradi moževe bolezni verjetno preloženo. Albert že tretjič okužen s korono. Monaška princesa Charlene je upihnila 45. svečko, a slavje je bilo zaradi moževe okužbe z novim koronavirusom nedvomno okrnjeno. Princ Albert je namreč po… »

Superživila za popestritev

Slovenske novice 28.01.2023
Raziskave so pokazale pozitivni vpliv polifenolov na preprečevanje srčno-žilnih bolezni, rakavih obolenj in osteoporoze. Delovanju prostih radikalov se ne more nihče ogniti, s preudarnim ravnanjem pa lahko ublažimo njihov škodljivi učinek na… »

Pater Ciril vozi tudi helikopter (FOTO)

Slovenske novice 28.01.2023
Frančiškan je skoraj tri desetletja preživel med rojaki v Avstraliji. Na Brezjah sprejel papeža Janeza Pavla II.. Med našimi najbolj znanimi Božiči je frančiškanski pater Ciril, ki je skoraj tri desetletja preživel med slovenskimi rojaki v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem