Slovenija arhiv novic 28.01.2023

Nova pridobitev za Kranjsko Goro

SiolNET 28.01.2023
Na območju Kranjske Gore bo od danes vse dni v letu prisotno nujno reševalno vozilo. Tako bo prebivalcem, smučarjem in drugim obiskovalcem ter gostom zagotovljena hitrejša nujna medicinska pomoč. Gre za veliko pridobitev, za katero si je občina… »

Vsi projekti, kje bodo zastoji? Darsove investicije za 301 milijon evrov

SiolNET 28.01.2023
Dars za letos načrtuje investicije v skupni vrednosti 301 milijon evrov, od tega naj bi za gradbena dela v okviru obnov avtocest in hitrih cest namenili 106 milijonov evrov, za investicije v novogradnje pa 77 milijonov evrov. Kot najzahtevnejši projekt… »

Real po remiju za Barcelono zaostaja pet točk

RTV Slovenija 28.01.2023
Nogometaši Barcelone so v 19. krogu španskega prvenstva premagali Girono z 1:0. Real Madrid je v osrednjem obračunu kroga le remiziral z Real Sociedadom, golov ni bilo. Aktualni španski in evropski prvaki zdaj zaostajajo pet točk za vodilno… »

NEPRIJETNA NOVICA ZA UPOKOJENCE: Januarske pokojnine bodo nižje, to so razlogi

Regional 28.01.2023
Pokojninski zavod je pred izplačilom pokojnin za januar, ki bo izvedeno zadnji dan v januarju, spomnil, da bodo zneski znova nižji. Pokojnine in invalidska nadomestila so bili namreč novembra in decembra 4,5 odstotka višji na podlagi zakona o nujnih… »

V delu Nove Zelandije izredne razmere, trije mrtvi #foto

SiolNET 28.01.2023
Po močnem deževju, ki je zajelo Novo Zelandijo, so po podatkih policije umrli trije ljudje, enega človeka pa pogrešajo, danes poročajo tuje tiskovne agencije. V Aucklandu z okoli 1,6 milijona prebivalcev so razglasili izredne razmere, potem ko so… »

Mojstrovina Iličića, ki daje misliti klubom 1. SNL #video

SiolNET 28.01.2023
V soboto je pripravljalne tekme odigralo kar šest članov 1. SNL. Jesenski prvak Olimpija je v vetrovnem Medulinu z 1:0 ugnal hrvaškega drugoligaša Orijent, zadetek pa je prispeval zimski novinec Ivan Posavec, ki ga zmaji še niso registrirali za… »

Vreme: Danes bo oblačno

Dnevnik 28.01.2023
Danes bo na zahodu in ponekod v višjih legah zmerno oblačno, drugod pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Goriškem in ob morju do 8 stopinj Celzija. V nedeljo bo v vzhodni in… »

Šentjurčane porazila tudi zadnjeuvrščena ekipa

Kozjansko 28.01.2023
V 16. krogu državnega prvenstva so košarkarji Šentjurja gostovali v dvorani Poden pri ekipi LTH Castings. Moštvo, ki zaseda zadnje mesto na lestvici je ugnalo Šentjurčane in jim prizadejalo deveti zaporedni poraz v vseh tekmovanjih. LTH Castings … »

Plaz v Šentjurju delno zasul vozilo

Kozjansko 28.01.2023
Včeraj se je ob 12.24 na Ljubljanski cesti v Šentjurju sprožil zemeljski plaz in delno zasul osebno vozilo. Po podatkih Uprave Repubike Slovenije za zaščito in reševanje so gasilci PGD Šentjur in Lokarje zemljo odstranili ter umaknili vozilo.… »

Noro – koronadodatki še v letu 2023

Finance.si 28.01.2023
Medtem ko premier Golob razglaša, da »covida ni več«, minister Bešič Loredan nadaljuje in na novo predpisuje covidne dodatke zaposlenim v zdravstvu in sociali.… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem