Slovenija arhiv novic 28.01.2023

Smučarski centri na Idrijskem in Cerkljanskem rekordno obiskani

Primorske 28.01.2023
Smučarski centri na Idrijskem in Cerkljanskem so v soboto dočakali enega večjih obiskov v tem tisočletju. Na Cerknem je pešačenje na center od daleč pod vstopno sedežnico Počivalo parkiranih avtomobilov nekoliko spominjalo na največji obisk… »

Al Gore dosegel novo stopnjo neumnosti: zaradi globalnega segrevanja bodo zavreli oceani?

Nova 24TV 28.01.2023
Al Gore (Foto: epa) Globalni podnebni histeriki in alarmisti si ne morejo želeti boljšega zaveznika pri strašenju o uničenju planeta, kot je to Al Gore. Ko spregovori, ostane zdrav razum pred vrati. Z dejstvi podprta logika sicer ni bila nikoli… »

V Sarajevu so začudeni: O čem vendar govori Tanja Fajon?

Nova 24TV 28.01.2023
Tanja Fajon med obiskom v Bosni in Hercegovini. Vir: STA Po tem, ko je naslovnice balkanskih medijev najprej polnil Robert Golob z njegovo “albansko afero”, v kateri se pojavljajo obtožbe, da se je v času njegovega vodenja podjetja GEN-I kanaliziral… »

Neuspešni pri reformah, uspešni pri izničevanju pomena osamosvojitve

Nova 24TV 28.01.2023
Odgovorni urednik Demokracije Metod Berlec (Foto: Demokracija) V tokratni številki revije Demokracija smo pod drobnogled vzeli balkanske mahinacije podjetja Gen-I v času, ko ga je še vodil sedanji predsednik vlade Robert Golob. Družba naj bi bila… »

Obletnica rojstva mladinskega pisatelja iz Celja

Celje.info 28.01.2023
Na današnji dan se je leta 1927 v Celju rodil Smiljan Rozman, slovenski mladinski pisatelj, dramatik in slikar. Umrl je 15. marca 2007 v Ljubljani. Smiljan Rozman, pisatelj, dramatik, glasbenik, slikar in učitelj, se je kot najstarejši izmed petih… »

Arhitekt je podaril portret skladatelja Josipa Ipavca

Slovenske novice 28.01.2023
Spet domuje v glasbeni šoli. Na Zgornjem trgu v Šentjurju je občina Šentjur uredila dodatne prostore za kulturno in glasbeno dejavnost. Gre za stavbo, v kateri domuje tudi Glasbena šola skladateljev Ipavcev. V novi dvorani so nedavno učenci in… »

Oče vodi ekološko kmetijo, hčerka drži vajeti v pekarni (FOTO)

Slovenske novice 28.01.2023
Štefan Čebašek je od mladosti prepričan, da je edini pravi način kmetovanja ekološki. Na domačiji iz domače moke nastajajo krušne dobrote. Približno trikrat na teden iz pekarnice, ki je pripeta ekološki kmetiji pr' Črnet, zadiši po sveže… »

So tetovirane bolj odprte?

Slovenske novice 28.01.2023
Ženske privlačijo pozornost s svojo pričesko, stilom oblačenja in ličenja. Nemalokrat pa tudi s tetovažami in pirsingom, kar kriči po pozornosti, po mnenju številnih pa izraža tudi žensko seksualnost in nagnjenost k večjemu številu spolnih… »

V Črni na Koroškem znova nastale snežne mojstrovine

RTV Slovenija 28.01.2023
V Črni na Koroškem so nastale snežne skulpture kralja Matjaža. Gradilo jih je 30 skupin oziroma okoli 240 graditeljev. Snežne mojstrovine pripravljajo že 31 let in so ena najbolj obiskanih prireditev v regiji. V enaintridesetih letih so zgradili… »

Tina Šutej v Franciji ugnala evropsko prvakinjo

Delo 28.01.2023
Najboljša slovenska atletinja lanskega leta Tina Šutej je zmagala na mitingu skakalcev s palico v francoskem Roubaixu. Tina Šutej je preskočila 4,70 m, kar je 10 centimetrov manj od njenega državnega rekorda. Druga je bila evropska prvakinja Wilma… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem